2
Fotocredits: 'Puppy and Kitten', Max Pixel

FlashStad verbiedt hond te eten

Vanaf 1 mei is het eten van katten en honden verboden in Shenzhen, een Chinese stad bij de grens met Hongkong. Het eten van en de handel in wilde dieren was in China al verboden sinds de uitbraak van het coronavirus. Shenzhen is nu de eerste stad ter wereld die officieel het eten van honden en katten verbiedt. Dierenbeschermingsorganisaties juichen het besluit toe. Jammer dan wel weer dat China berengal toelaat als behandeling tegen Covid-19.

BBC - Chinese city bans the eating of cats and dogs, 3 apr 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Hans Pollemans
  • #2
  • 4 apr '20
  • 16:09

#1 Ooievaarskuitenvet ken ik niet... Zal duur zijn want veel kuit hebben ze niet..

Ken wel Murmeltierfett. Hoe dat gewonnen wordt, weet ik niet. Wel dat de lokale bevolking ze ook op eet. Mijn vrouw maakte tijdens een hoogalpine tour een val op haar staartbeentje. Nooit geweten dat dat zo pijnlijk kan zijn. Terug in de hut (*) kwam een oude Bergfuehrer met een potje Murmeltierfett aanzetten. Hij stond er op het zelf aan te moeten brengen. Maar daar trapte mijn vrouw niet in. Met wat tegenzin gaf hij het potje aan haar.

(*) Braunschweiger Hütte. Een van de zeldzame hutten met een binnenkapel, waar Bergfuhrer voor een tour even bidden en na een tour een dankgebedje zeggen.. Is soms ook wel nodig.

Roland Nijs
Roland Nijs Drogredeneringen Opruimingsdienst (DOD)
  • #1
  • 4 apr '20
  • 9:49

Dan liever ooievaarskuitenvet dan de berengal. Daar zijn minder wreedheden voor nodig en helpt evenmin.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.