0
Fotocredits: 'sit-stand-desks', Facebook

Flash GezondheidSta op, want je zit te veel!

Denk jij ook goed bezig te zijn met het tellen van je stappen? Je kunt beter kijken naar hoeveel je zit. Dat is pas confronterend, zegt de Standaard.

Langdurig zitten verhoogt de kans op chronische gezondheidsproblemen. Uit recent onderzoek blijkt dat zitten niet alleen slecht is voor de fysieke gezondheid, maar ook voor de mentale gezondheid. Een Britse studie associeert overmatig zitten van tieners met depressieve symptomen. Ook een Zweeds onderzoek toont aan dat mensen die regelmatig opstonden minder angst- en depressiesymptomen vertoonden.

Volwassenen zitten met zijn allen confronterend veel: gemiddeld wel 8,3 uur per dag! Al 10 jaar leert de WHO ons dat ‘zitten het nieuwe roken is’. En zoals Foodlog al eerder schreef: de stoel is de meest voorkomende verslaving.

Het allerbeste is niet zitten, niet staan, maar afwisselen. Sta om het half uur even op, dan komen je spieren weer in actie. Of maak bijvoorbeeld op je werk gebruik van een ‘zit-sta’-bureau, dat doet de schrijver van dit artikel ook!

De Standaard - Vergeet het aantal stappen, tel het aantal zituren, 10 jun 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.