Jacques Brinkman, oud-tophockeyer en Olympisch kampioen, brouwt sinds een paar jaar bier. Niet zomaar bier maar sportbier. Je snapt niet dat het niet eerder bedacht is. Het sportbier van bierbrouwerij De Uddelaer is een 'dorstlesser na fysieke inspanning' dat een gezonde leefstijl ondersteunt. "Gebruikt door topsporters na afloop van trainingen en wedstrijden", klinkt het. Wat maakt sportbier zo speciaal? Het is - natuurlijk - alcoholvrij, en er is extra eiwit aan toegevoegd. In de vorm van Peptan® collageen peptiden. Daar wordt je fitter, sterker en gezonder van, volgens Brinkman. Er zit nog wel wat meer in het sportbier, blijkt uit de ingrediëntendeclaratie. Wat te denken van - naast water, mout, hop en gist - kruiden, acacia gom (een verdikkingsmiddel), aroma, kaliumsorbaat (conserveermiddel tegen schimmels) en natriumbenzeen (idem)?
Lees alles over reageren in de gespreksregels.