FlashSpijbelen voor klimaat in het weekend

Het is heel goed als leerlingen zich actief betrokken voelen bij het klimaat en dat ze daarvoor de straat op gaan, vindt minister Arie Slob van Onderwijs. Maar hij wil wel dat ze dat in het weekend doen, niet op een schooldag. "Onderwijs is onderwijs en aan spijbelen gaan we geen ruimte bieden". In Belgiƫ kregen scholieren gisteren steun van bijna 3.500 wetenschappers voor hun klimaatacties op straat.

NOS - Slob over klimaatspijbelen: 'Actievoeren is goed, maar niet op een schooldag' | NOS, 1 feb 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Lourens Gengler
Lourens Gengler Journalistiek rond voeding en voedsel
  • #1
  • 1 feb '19
  • 16:00

Mooie moderne versie van kinderkruistocht . Sinds het jaar A.D. 1212 nog weinig veranderd; ouderen bereikten niet gewenste doel, een jongen krijgt visioen, notabelen zijn tegen, ze gaan toch massaal de straat op, en 't loopt slecht af.

''Bij de Franse kruistocht ging het om circa 30 000 kinderen, geleid door de 12-jarige jongen Stephan "van Cloyes". Omdat de ouderen hadden gefaald, gingen de kinderen op pad. Ze kregen echter nooit officieel toestemming van de koning of paus. Integendeel, de Franse koning Filips II van Frankrijk verbood de kruistocht waarna de meeste Franse kinderen terug naar huis gingen. Enkele van de jongeren werden in Marseille ingescheept. Een deel van hen leed schipbreuk en verdronk. De meeste anderen vielen in handen van slavenhandelaars en werden als slaven aan de Turken verkocht of kwamen om door honger of epidemieƫn.''

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.