Flash‘Snoepfabriek sponsort dietisten’

foodwatch haalt uit naar Nederlandse diëtisten. Ze laten zich op een of andere wijze sponsoren door Unilever, Nestlé, FrieslandCampina en de suikerindustrie. Redenering van foodwatch: als sponsoring geen effect zou hebben op diëtistenadvies, zouden deze snoepfabrikanten er niet aan doen. Maandagavond reageert in Tros Radar de diëtistenvereniging op de aantijgingen. Eigenzinnige diëtiste Janet Noome zal haar visie geven en krijgt op Twitter volop aanmoedigingen. Maar het zou ook nu al kunnen, hier op Foodlog.

nws.nl - Foodwatch: Advies diëtist mede mogelijk gemaakt door pizza-, ijs- en mayonaisefabrikanten, 21 okt 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Wendeline van den Nagel 1
  • #2
  • 22 okt '19
  • 11:45

De crux zit hem erin dat diëtisten accreditatiepunten moeten halen om ingeschreven te kunnen blijven in het kwaliteitsregister (voorheen BIG). Naar een congres gaan levert accreditatiepunten op. Een goed congres is duur; en dat moet de zelfstandig diëtist dus zelf betalen uit de karige vergoeding van de zorgverzekeraar. Een congres dat door een levensmiddelenproducent wordt gesponsord is veel goedkoper,met copieuze lunch gratis erbij. Als je als zelfstandig diëtist amper rond komt van je praktijkje, begrijp ik zo'n financiële prikkel wel.

Als wij willen dat het voortaan anders gaat, moeten de vergoedingen voor diëtisten van dien aard zijn dat daar een fatsoenlijke praktijk op kan draaien, en moet de controle op het toekennen van de accreditatiepunten scherper. Ik schreef daar eerder op Foodlog een artikel over.

Theo Jonkhart
Theo Jonkhart Anders zou ik het niet zeggen, want sommige zaken liggen vaak nèt even anders en
  • #1
  • 22 okt '19
  • 0:15

Een steekhoudende redenering van FW lijkt mij. Geld weggoien doet geen enkel bedrijf. Corrupte diëtisten in feite. Nooit naar toe gaan.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.