2

FlashSmaak zit tussen je oren, ook die van vlees

Jaap Korteweg, de ‘Vegetarische Slager’ die zichzelf verkocht aan Unilever, is nog lang niet klaar. Hij wil niet minder dan de wereld overtuigen met vleesproducten van plantaardige makelij. Als mensen het verschil met echt vlees niet (meer) proeven gaat dat lukken, denkt hij. Want dat vlees lekkerder of beter smaakt is maar een idee. Dat klopt. Alle smaak is wat hersens als die smaak herkennen.

Trouw - Het idee dat vlees lekkerder is, zit echt tussen de oren, zegt Vegetarische Slager Jaap Korteweg, 24 feb 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Astrid Spijkers
  • #2
  • 25 feb '20
  • 10:41

Maar het gaat hie wel om de smaak of dat iets echt is. Als iets ergens alleen maar naar smaakt zitten er vast veel ongezonde smaakstoffen in, dan heb ik toch liever het echte, niet vanwege de smaak, maar omdat er dan niet of nauwelijks ongezonde smaakstoffen in zitten.

Die vegetarische slager lijkt alleen maar gezond en goed voor zijn eigen portemonnee te zijn, niet voor ons lijf

Sytske Barkhuis
  • #1
  • 25 feb '20
  • 14:12

Aangezien ik die vleesvariaties (zowel die van de Vegetarische Slager als die andere soorten) nog nooit gegeten heb zou ik niet weten hoe ze smaken. Maar ik heb liever de echte kip dan iets dat met allerhande kunstgrepen naar kip zou moeten smaken dat ook nog eens een stuk duurder is.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.