Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
1
Fotocredits: 'Endives au marché', wikimedia

FlashSmaak na duurzaamheid

Witlofstronkjes lijken allemaal ongeveer even groot. Dat is handwerk na de oogst. Telers plukken de vieze buitenste bladeren weg en snijden de stronkjes bij. Dat kost wel 30% van de oogst. De Brusselse familie Cools, grondwitlooftelers uit Zemst, weet het verlies te beperken tot 5%. Zij maken van de reststroom een witloofkroket en kregen daar een prijs voor. Mooi natuurlijk! Opgepast: niet vanwege de smaak, maar vanwege de duurzaamheid. Smaak komt op het tweede plan.

VILT - Vlaams infocentrum land- en tuinbouw - Witloofkroket sleept Food Waste Award in de wacht - VILT, 14 jun 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Sytske Barkhuis
  • #1
  • 15 jun '20
  • 13:01

Dat telers vieze bladeren wegsnijden oké, maar in de supermarkten zie ik echt niet allemaal ongeveer even grote stronken. In 1 ponds verpakkingen zitten er toch ook 3 of 4 stronken.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.