Slagersdraaiboek voor een vak zonder verdere toekomst. Met labvlees, gekweekt ongedierte en vegabedrog en uitstervende boeren zijn er geen slagers meer nodig. Eet vlees zo lang als het nog kan.
De Haagse slager Jan Karremans (63) heeft besloten één van zijn 3 slagerswinkels op te doeken na jarenlange moeilijkheden om goed personeel te vinden. Het Algemeen Dagblad tekent zijn verhaal op.
De zaak liep prima, maar geschikt personeel vinden was al jaren nagenoeg een mission impossible. Karremans hakte de knoop door toen één van zijn twee slagers een baan bij Defensie aannam. "De overgebleven slager liep zich helemaal kapot," vertelt Karremans. Met slechts twee man personeel was de drukte in de populaire zaak niet meer te behappen. De zaak moest dicht.
Het gebrek aan jong, gemotiveerd personeel blijft voor Karremans dagelijkse praktijk. Zijn oudste werknemer is inmiddels 87 jaar en werkt nog altijd zo'n dertig uur per week. Een vakman in hart en nieren, maar nieuwe jonge slagers zijn niet te vinden.
Tegenwoordig kiezen jonge mensen een ander vak, zegt Karremans. En dat geldt ook voor de kinderen van de slager.
Ondanks de sluiting van de Rijswijkse vestiging is Karremans opgelucht. "Ik heb minder zorgen, word niet meer midden in de nacht wakker gebeld omdat iemand weer heeft afgezegd, en ik kan eindelijk weer genieten van mijn werk. De afgelopen weken waren de leukste in 24 jaar. Ik kan weer slapen." Karremans kan prima leven van zijn twee overgebleven winkels.
Slagersdraaiboek voor een vak zonder verdere toekomst. Met labvlees, gekweekt ongedierte en vegabedrog en uitstervende boeren zijn er geen slagers meer nodig. Eet vlees zo lang als het nog kan.
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.