Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
1

FlashSlacht, de smet op Duitsland

Terwijl Duitsland zo netjes met Covid-19 weet om te gaan, vertonen de slachthuizen Amerikaanse toestanden. Er blijven hoge besmettingsgraden met Covid-19 optreden. Slachtpersoneel woont in kleine pensions met armoedige kamertjes vol stapelbedden. Dat is vragen om besmetting. Merkel maakt er eind aan: er komt een wet die de woon- en werksituatie van uitzendkrachten in de vleesindustrie verbetert. In Nederland ijveren vakbonden daar al jaren voor, maar dan onder champignonplukkers die in even beroerde omstandigheden wonen.

NOS - Duitse vleesindustrie brandhaard corona, tot ergernis van Merkel, 18 mei 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Frank Eric van der Meer
Frank Eric van der Meer tuinman met biodiversiteit
  • #1
  • 18 mei '20
  • 20:55

In Frankrijk ook slachthuizen, die haarden van SARS-CoV19 blijken. Gek, die slachthuizen; wat is daarmee, wat je elders niet hebt? Slechte behuizing en dicht op elkaar? Ik moet dan direct aan Seine St Denis denken, waar het infectienivo ook hoog is: slechte behuizing en dicht op elkaar. Wat ook kan meespelen in slachthuizen, is het hoge werktempo en het moeilijk kunnen hanteren van hygiƫne-maatregelen. Het werk ging ook door tijdens de lock-down.
Verder willen ze in Frankrijk de 'lieux de culte' weer openstellen voor samenkomsten, omdat de huidige situatie tegen de vrijheid van godsdienst in gaat. Lees: kerken weer open. Maar slechts met beperkt aantal personen. Tot nu toe kon het helemaal niet.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.