1
Fotocredits: 'Max Pixel' Max Pixel

FlashSlaafapen plukken jouw noten

Dat zegt PETA, de internationale actieorganisatie tegen dierenleed. Apen worden gebruikt als plukmachine. Logisch, want ze kunnen klimmen als de beste en je kunt ze iets leren. Maar de dieren lijden, want ze horen in groepen te leven en worden gek van de stress. Volgens PETA maakt iedere consument die iets met kokosnoot erin koopt, zich schuldig aan dierslavernij.

De Standaard - Zware dierenmishandeling in Thailand: Apen moeten onder dwang 1.000 kokosnoten per dag plukken, 5 jul 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Dennis Boeyen
Dennis Boeyen Voeding en Diƫtetiek
  • #1
  • 20 jul '20
  • 14:06

Volgens de Thaise minister van Economie Jurin Laksanawisit worden de apen niet misbruikt tijdens het plukken van kokosnoten. Opvallend, want de apen liggen aan de ketting en worden speciaal getraind om kokosnoten te plukken. Volgens Laksanawisit zijn de apen vooral een toeristische attractie. In reactie op de aantijgingen van dierenrechtenorganisatie PETA heeft Laksanawisit nu buitenlandse diplomaten en vertegenwoordigers uit de kokosnootindustrie uitgenodigd om zelf eens te komen kijken hoe het eraan toegaat.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.