4
Fotocredits: Kalf, mercyforanimals

FlashSherry drink je met zwezerik

Ooit dronken we in Nederland met zijn allen zo’n 40 miljoen liter sherry, per jaar. Nou ja, met zijn allen… daar kunnen we over discussiëren. Op een gegeven moment bleken oudere vrouwen stevig oververtegenwoordigd onder de sherry-gebruikers. Er waren er zelfs bij die ’s ochtends de sherry in een theekopje deden om niet te laten merken dat ze wat meer sherry dronken dan goed voor ze was. We spreken over de jaren zeventig, toen met name Albert Heijn sherry mateloos populair maakte.

Perswijn brengt oudere tijden in herinnering en geeft tips voor een heel andere drankervaring van sherry, een wijntype. Het geheim: drink het bij gebakken zwezerik, de klier van een kalf. Ook zoiets dat geen eigentijds mens meer kent of eet, maar wel lekker is. Uiteindelijk blijft het terug naar vroeger dus.

Overpeinzingen: Hoe redden we sherry in Nederland? - Perswijn, 21 dec 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Jan Peter van Doorn
Jan Peter van Doorn Marketing en reclame
  • #4
  • 24 dec '22
  • 22:20

Ja, lekker :-)

Erik van Dam
Erik van Dam Humane gezondheid
  • #3
  • 23 dec '22
  • 22:10

#2 Dat doen wij ook met kokkels en mosselen.

Nick Trachet
Nick Trachet journalistiek rond voeding en voedsel
  • #2
  • 22 dec '22
  • 20:43

Ja, jullie exporteren ze liever dan er zelf van te genieten?

Carolien Makkink
Carolien Makkink Diervoeding
  • #1
  • 21 dec '22
  • 12:47

Lekker? Smaken verschillen...

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.