Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
1
Fotocredits: 'Fiets symbool', Paul Brennan

FlashSchone lucht in Nederland verleden tijd

Er zijn nauwelijks plaatsen op aarde die voldoen aan de nieuwe standaard voor luchtkwaliteit die de WHO in september 2021 opstelde. Geen enkel land haalt de luchtkwaliteitsnormen en slechts in 3% van de steden blijft de luchtvervuiling binnen de perken. Dat is de conclusie van het jaarlijkse World Air Quality Rapport. De schoonste lucht vind je in Nieuw-Caledonië. In Azië is over het algemeen de lucht het vuilst. In België zijn nog 2 gemeenten die voldoen aan de richtlijnen, in Nederland is geen een meetstation dat binnen de richtlijnen blijft.

In Nederland kun je door te fietsen de luchtvervuiling in kaart brengen met zogenaamde snuffelfietsen. Daarvan komen er steeds meer op de weg. Dat levert soms gezellige beelden op. Woensdag stapten in Utrecht 110 professoren op een snuffelsensorfiets om basisscholen te bezoeken in het kader van ontmoet de professor. Zo brachten ze live de luchtvervuiling in kaart.

Grist - Every single country is failing the WHO?s new air quality standards, 25 mrt 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Arend Van 't Oever
Arend Van 't Oever Biotechnologie
  • #1
  • 25 mrt '22
  • 21:00

Luchtkwaliteit verbetering is van alle tijden. Hoever moeten we echter gaan? Normen en doelen moeten reeel zijn, schade wordt veelal modelmatig berekend (directe toewijzing is moeilijk).

En leren doen we nog niet echt sinds Seneca en Rome, houtstook is niet heel verstandig.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.