Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
2
Fotocredits: 'Roodwangschildpad', via Pixabay

FlashSchildpadplaag in New York

Huisdiertjes zijn het. Schildpadjes met rode wangen. Ze worden gekweekt in de Verenigde Staten. De meeste voor export, vooral naar China. Maar ook in de Verenigde Staten zijn er liefhebbers. Tot het beestje begint te vervelen. Dan wordt het weggedaan. Bijvoorbeeld vrij gelaten in een van de parken van New York. Daar vreten de beestjes zich obees en maken het leven van andere parkbewoners zuur. Plaag!

Daily Mail - Abandoned pet turtles are wreaking havoc in New York City ponds, 24 feb 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Harry van den Burg
Harry van den Burg Land- en tuinbouw
  • #2
  • 25 feb '20
  • 12:40

Zou je er geen schildpadsoep van kunnen maken? In New York worden ze vaak verkocht in winkels in Chinatown...

Joep Goossens
Joep Goossens Consument, gepensioneerd
  • #1
  • 24 feb '20
  • 17:04

In Frankrijk is het ook een plaag, ze eten grote hoeveelheden kwetsbare waterdiertjes waaronder amfibieën, hebben geen natuurlijke vijanden en verdringen de kleinere inlandse waterschildpaddensoorten. Vissers krijgen ze vaak aan de haak en mogen ze niet levend terugzetten.

Uit fr.wikipedia:
Overigens is de handel in Amerika sinds 1975 verboden i.v.m. salmonella verspreiding. In een studie die het CDC in 2008 samen met verschillende lokale gezondheidsinstanties heeft uitgevoerd, werd geconcludeerd dat van de 135 gevallen van salmonellose die in 25 staten werden vastgesteld, 45% betrekking had op kinderen van 5 jaar of jonger. Van de 70 patiënten die een primaire infectie hadden, meldde 37% contact te hebben met een schildpad, waarvan 81% kleine schildpadden waren die gewoonlijk bij straatverkopers werden gekocht.
Een aanzienlijk deel van de Florida-schildpadden die in vijvers en andere waterwegen zijn uitgezet, zijn erin geslaagd te acclimatiseren, ondanks het feit dat ze niet ten noorden van een Lyon-La Rochelle broeden.
De handel is sinds het einde van de jaren negentig in Europa verboden, maar de verkoop op de zwarte markt gaat door.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.