Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
6
Fotocredits: 'Greta Thunberg', Wikimedia

FlashGreta scheldvrij en bedrijven hebben €112 biljoen klaar voor klimaat

Klimaatactiviste Greta Thunberg heeft beloofd dat ze 'scheldwoordneutraal' zal worden. Ze deed die toezegging op Twitter nadat was gefilmd hoe ze "je kan die klimaatcrisis in je reet steken" scandeerde tijdens een manifestatie in een park in Glasgow, waar klimaattop COP26 wordt gehouden. Scheldwoordneutraal is een knipoog naar klimaatneutraal, denkt het ANP.
Een groep bedrijven zegt €112 biljoen klaar te hebben staan om Greta's woorden behalve applaus ook de kracht van uitvoering te geven.

MSN - Greta Thunberg belooft tijdens de klimaattop 'scheldwoordneutraal' te worden, 4 nov 2021
 • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Kees verhagen
Kees verhagen Land- en tuinbouw
 • #6
 • 12 nov '21
 • 18:37

Zou het niet kunnen dat het kantelen van de aarde het verandere van de zee stromen ook invloed het op de stijging van de temperatuur. Ik het het gevoel dat de hele temperatuur stijging op een pakezel wordt gepakt . Ik heb het zelfde met de zogenaamde achteruitgang van de natuur in Nederland.

Henric van der Krogt
 • #5
 • 10 nov '21
 • 15:18

Ik weet niet of Greta Thunberg niks weet, maar zoveel hoef je ook niet te weten. Zelfs Stevie Wonder kan zien dat het qua klimaat niet goed gaat en we er eigenlijk niks aan willen doen.

Excuus, ik zie net dat ik 100% overlap met Jos. Beter eerst lezen en dan reageren.

Jos Hugense
Jos Hugense levensmiddelenproductie
 • #4
 • 9 nov '21
 • 13:40

Frank #1 Het is opvallend dat niet meer jongeren hun mond open doen, want Greta heeft wel een dingetje, toch? Of ze niks weet, weet ik niet, weten wij zoveel? Feit blijft dat er niet heel veel overblijft van die mooie definitie van duurzaamheid van lang geleden van Gro Harlem Brundtland:

Duurzame ontwikkeling is een ontwikkeling die voorziet in de behoeften van de huidige generatie, zonder de behoeften van toekomstige generaties, zowel hier als in andere delen van de wereld, in gevaar te brengen.

De Noorse ex-minister president zei dat in 1987, toen ze voorzitter was van de VN commissie die het rapport "Our Common Future" uitbracht. Het leek zo prachtig geformuleerd, dat was waar we naartoe moesten... Sindsdien praten we, al 34 jaar, we praten heel veel en heel lang, ook hier op Foodlog. Maar er gebeurt natuurlijk geen flikker, om het maar eens plat te zeggen.

Dus dat Greta in haar jeugdig idealisme een paar scheldwoorden naar buiten slingert, kan ik me voorstellen. Dat andere jongeren dat niet doen verbaast me veel meer. Waarschijnlijk teveel bezig met hun smartphone, stedentrips en dance festivals.
Daar is een woord voor Frank; decadentie.

En Frank, dat jij de schuld maar weer naar de politiek schuift, zoals ook in het andere lijntje over Greta de andere kant datzelfde doet, geeft aan dat jij stiekem denkt dat het meevalt, dat het zo door kan gaan, ook voor de volgende generaties, voor je kinderen en kleinkinderen. Maar weet dat de politiek ons is. Wij kiezen die dames en heren. En we willen eigenlijk het liefst behoud van de status quo, niks veranderen, het gaat goed zo, dus kiezen we een politieke partij die daarvoor kiest. En gebeurt er dus niets. Daar verbazen we ons dan nog over ook, als Mark Rutte bijvoorbeeld met bepaalde wat straffere voorstellen niet instemt. Vooral goed op de (economische) toko passen.

Raar dat Greta boos wordt...?

Jan Peter van Doorn
Jan Peter van Doorn Marketing en reclame
 • #3
 • 8 nov '21
 • 15:49

Ja Frank het is lastig als een een meisje (inmiddels 18) je terechtwijst. Die wil je dan wel even framen om er onderuit te komen.

Arend Van 't Oever
Arend Van 't Oever Biotechnologie
 • #2
 • 7 nov '21
 • 17:26

Deze satire doet nu de ronde op sociale media en is spijtig genoeg heel treffend mbt onze wereldwijde klimaatdoelstellingen.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.