2
Fotocredits: 'Vieze gaspit', Pixabay

FlashSchandpaal voor de horeca

Vanaf morgen kan iedereen op de site van de NVWA zien hoe het met de voedselveiligheid en hygiëne is gesteld van de Nederlandse restaurants, eetcafés en snackbars. Eindelijk - lunchrooms en eetgelegenheden in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam waren al inzichtelijk. De NVWA ziet de actieve openbaarmaking als 'handhavingsinstrument'. Koninklijke Horeca Nederland is niet blij met de 'digitale schandpaal'. Volgens de KHN is er "te veel kans op willekeur". De NVWA controleert niet alle eetgelegenheden.

Parool - Naar een hygiënisch restaurant ? Inspectielijst van NVWA sneller online, 31 aug 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Dennis Boeyen
Dennis Boeyen Voeding en Diëtetiek
  • #2
  • 2 sep '20
  • 10:55

"Dit is de doodsteek voor de horeca," noemt Rob Geus - bekend van het horecaprogramma 'De Smaakpolitie' - de openbaarmaking van de inspectiegegevens. "In de coronatijd vind ik de timing voor deze maatregel echt dramatisch slecht", zegt hij tegen EditieNL.

Vermelding op de 'zwarte lijst', zelfs om een akkefietje, kan tot (fatale) reputatieschade leiden. Een herkeuring kan, door de onderbezetting bij de NVWA, lang op zich laten wachten.

Joep Goossens
Joep Goossens Consument, gepensioneerd
  • #1
  • 1 sep '20
  • 11:16

Al 5 maanden geen inspecties.
Vanaf 1 september, maar naar aanleiding van de ontwikkelingen en maatregelen rond het coronavirus wordt vanaf 16 maart 2020 de informatie niet meer geactualiseerd.

Lijkt mij juist in deze tijd goed om te weten of een horeca gelegenheid de hygiëne en andere coronamaatregelen goed weet te hanteren.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.