Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog

FlashSchaduw geëist in Oostvaardersplassen

Verschillende dierwelzijnsorganisaties en de Partij voor de Dieren dienden een klacht in tegen Staatsbosbeheer omdat Konikpaarden in de zon staan, in de nieuwe natuur van de Oostvaardersplassen. Er is geen schaduwplek voor ze. De paarden gaan later naar Wit-Rusland. Staatsbosbeheer zegt dat de paarden liever wind hebben dan schaduw.

De Stentor - Aangifte tegen Staatsbosbeheer: Konikpaarden Oostvaardersplassen staan in brandende zon, 26 jul 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Dick Veerman
Dick Veerman Hoofdredacteur Foodlog
Gert van der Hoek
  • #1
  • 26 jul '19
  • 16:08

Wat ik begrijp is dat de Konikpaarden in een soort feedlot staan. Tot dat ze weg kunnen naar Wit Rusland. De papieren willen maar niet rond komen.

Wie wel eens met warm weer (zeg 24 graden) in hooiland balen heeft lopen opsteken, snapt dat met de huidige temperaturen het dorre stukje waar ze staan niet bepaald fijn toeven is. In de natuur kunnen ze kiezen, wel of geen schaduw e.d..Nu kunnen ze niet kiezen. Misschien is dit teveel vanuit de mens gedacht. Wind vinden ze fijn zo wordt gezegd: op de steppe zal meer wind zijn vermoed ik - dan op de feedlot in Flevoland.

Op een postzegeltje natuur nabootsen, dat valt niet mee.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.