Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog

FlashSalmonella en de Ot-en-Sienkip

Gaat het in media over voedselveiligheid en kip, dan gaat het vrijwel altijd over besmetting van kip tijdens het slachten, in de winkel en kip op het aanrecht thuis. Kippen die vrij rondlopen op het erf achter het huis (of op de kinderboerderij) worden niet snel verdacht als dragers van ongewenste bacteriën. Toch kun je maar beter uitkijken. In de Verenigde Staten waarschuwt de overheid voor salmonella-uitbraken door ‘backyard-poultry’, zeg maar kip uit eigen tuin. Handen wassen na het kippen aaien, is het devies.

CDC - Keeping Backyard Poultry, 11 sep 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Eric-Jan Hoogendijk
  • #2
  • 12 sep '19
  • 5:20

Jos van Vonderen, misschien dat de extreme "de markt zoekt het maar uit" benadering in de VS, met gebruik van antibiotica en de bijbehorende resistentie en chloorwassing als laatste redmiddel misschien meer reden voor waarschuwingen is.

Jos van Vonderen
Jos van Vonderen Land- en tuinbouw
  • #1
  • 12 sep '19
  • 1:34

Handen wassen na iedere aanraking van wat dan ook leidt tot smetvrees.

Nog meer je handen wassen tot excessen.

Wat ik hiermee wil zeggen is:
Dat door dit soort artikelen er angst en verdeeldheid wordt gezaaid.

Aai gerust een kip wanneer je die tegen komt en er behoefte aan hebt, dit doe je immers ook met je naaste. Ook die kunnen salmonella o.i.d. 'bij' zich dragen.

Wanneer je mee gaat in dit soort artikelen dan kunnen we elkaar in de toekomst alleen maar bejegenen als melaatsen.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.