0

FlashRussische prijsvechter start stilletjes in Belgie

Moeizame onderhandelingen met leveranciers, de oorlog in Oekraïne, uitstel en nog meer uitstel. Weinig mensen hielden nog rekening met de komst van de ultragoedkope Russische discounter Mere in België. Het gemeentebestuur kon de opening niet meer tegenhouden. Na wat tijdgerek restte alleen nog de opening van de 'Russische Aldi' zo stil mogelijk voorbij te laten gaan.

Mere biedt naar eigen zeggen producten aan die 20% goedkoper zijn dan bij Aldi of Lidl. Met de huidige prijsstijgingen heeft het bedrijf belangrijke troeven om in de behoefte aan goedkopere boodschappen te voldoen. De Russische roots werken sinds de oorlog in Oekraïne tegen. Het deerde de toegestroomde nieuwsgierigen in Opwijk geenszins, net zomin als de ietwat spartaanse aanblik en de prijsaanduidingen op post-its. De omvang en kwaliteit van het assortiment viel wel wat tegen: je bent er niet in één keer klaar. Belgische consumenten zouden op dat vlak te verwend zijn.

Eerder legde de Belgische winkelexpert Gino van Ossel uit dat Mere te goedkoop was voor België, omdat de groep mensen die zo goedkoop wil kopen te klein was. Misschien is die situatie nu aan het veranderen.

Gondola - Eerste Belgische winkel Russische discounter Mere geopend, 12 jun 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.