Zo ruig vind ik die woorden niet. Het blijft alleen gevolg bestrijding. Beter dan niks.
Veehouders klagen dat ze voor rotte vis worden uitgemaakt door NGO's. Hun gram was deze week hier en hier in discussies op Foodlog te lezen. Maar pas op, ook de levensmiddelenindustrie krijgt er ruig van langs. Boer Alex Datema steunt publiciste en psychiater (Universiteit Leiden) Esther van Fenema met haar column in Trouw van harte: de industrie heeft consumenten geketend in een 'industriële hel'. Logisch, die steun - of zou het een tikje overdreven zijn?
Ook een tweet van voedingsprofessor Jaap Seidell suggereert dat er wat loos is: kleine kinderen eten uit pakjes en zakjes en worden daarom al jong te dik (en daar komen ze slecht weer vanaf, is bekend uit onderzoek - al weten we niet hoe dat komt).
De vinger wordt hier even op de zere plek gelegd door Esther van Fenema! pic.twitter.com/h9ehiDzoK0
— Alex Datema (@AlexDatema) August 19, 2021
Study: Ultra-processed foods make up majority of children's diets
— jacob seidell (@jaapseidell) August 11, 2021
In the 1999-2018 study period, the largest spike in calories consumed came from ready-to-eat and ready-to-heat dishes. The second largest spike came from packaged sweet snacks and desserts https://t.co/H2FSJi3G4p
Zo ruig vind ik die woorden niet. Het blijft alleen gevolg bestrijding. Beter dan niks.
Daar wil ik nog wel wat aan toevoegen.
Wie zijn het meest kwetsbaar voor SarsCoV2? Dat zijn de mensen die metabool zijn aangedaan.
Hoe komt het dat veel mensen metabool zijn aangedaan? Omdat het meeste aanbod van voedsel - incl indringende marketing - meuk is. Met alle gevolgen van dien.
Wie heeft die meuk ontwikkeld? Wie heeft hier een grote verantwoordelijkheid?
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.