Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
7
Fotocredits: Simon Sinek, Wikimedia

FlashRed niet klimaat, maar jezelf

Marketinggoeroe nummer 1 (die van begin met het waarom) legt klimaatactivitisten uit dat ze niets van mensen begrijpen. Voor de wereld maakt het klimaat niet uit. Daarom moet je mensen vertellen dat hun leven stopt als het klimaat verandert. Ieder verstandig mens wist dat natuurlijk al, maar gewone mensen moet je het verkopen. Dat weet iedere marketeer. Dit is de eerste die het hardop zegt.

Medium - Simon Sinek Says We Got Global Warming Wrong, 16 aug 2020
 • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Jan Peter van Doorn
Jan Peter van Doorn Marketing en reclame
 • #7
 • 20 aug '20
 • 10:25

De man van 'why'. Why, waarom, is een ego vraag :-) Waarom ben ik hier op aarde? Om de mensheid te redden. Het draait allemaal on 'what': doen waar de situatie om vraagt. Maar daar hebben we geen zak zin in en is ook niet best voor het ego. Dus liever leuteren over 'why'. Of over how: van Global warming naar climate cancer. Wat een gelul.

Maria Janssens
Maria Janssens Eindtijd deskundige
 • #6
 • 19 aug '20
 • 12:13

Dat het leven van de mens stopt als het klimaat verandert, daar geloof ik helemaal niets van.
Eerder dat het leven van de mens stopt als die niet flexibel genoeg meebeweegt met de 'grillen' van de natuur.
Survival of the fittest wordt vaak uitgelegd als zijnde dat alleen de grootste spierballen overleven. Ook een vrijbrief om elkaar te vuur en te zwaard te bestrijden en vooral niet samen te werken. Lijkt mij een slechte overlevingsstrategie.

Ik ken mensen die geen vlees eten en daarom denken dat ze probleemloos zoveel mogelijk mogen vliegen. Het fenomeen heeft een naam, maar kan daar even niet op komen. post-yup of zoiets?

Bijvoorbeeld waterberging, onderhoud van openbare werken (riolering), uitwisseling kennis, vermindering van fijnstof, smog lijken mij meer van toepassing om het leven van de verwesterde mens houdbaar te maken.

Belastinggeld doorsluizen naar destructieve windenergie en zonnepanelen, hittegolven uit het verleden wegpoetsen vind ik vooral aanpassen aan de waan van de dag.

Wat achtergrondinformatie is volgens mij makkelijk te vinden windmolens, zonnepanelen.

De invloed-van windmolens op ons klimaat is wellicht wat moeilijker te vinden en deed mij in ieder geval bijna van mijn stoel vallen. Sh*t, zijn wij nietige mensschepsels daaderkelijk in staat het klimaat in negatieve zin te veranderen door ons koploos, hebberig gedrag?

Survival of the most gullible, gaat 'm denk ik niet worden.

Bert van Ruitenbeek
Bert van Ruitenbeek Adviseur duurzame landbouw en voeding
 • #5
 • 19 aug '20
 • 10:02

Zegt deze man werkelijk iets nieuws?
Natuurlijk gaat het altijd over persoonlijke relevantie om mensen in beweging te brengen.
Inmiddels ex minister voor klimaat en solidariteit Hulot in Frankrijk heeft dat ook goed begrepen.
Zonder de directe zorgen en het eigenbelang van de gewone man 100% serieus te nemen kan er geen klimaatbeleid succesvol worden uitgevoerd. Naomi Klein schreef hier al jaren geleden boeken over vol. Er is 1 meervoudige crisis die zich uitstrekt over de vervreemding van onszelf, elkaar en van de natuur.....alleen werken aan echte verbinding vanuit de basisprincipes van vrijheid, gelijkheid en broederschap kan ons hier uit helpen.

Jordi Kolenbrander
Jordi Kolenbrander Land- en tuinbouw
 • #4
 • 18 aug '20
 • 21:49

Lukas den Admirant #3 ''Om eerlijk te zijn is dat ook vaak door m'n hoofd gegaan. We zijn gestopt te geloven in de ene hel, lijkt soms net of de klimaatverandering er voor in de plaats is gekomen.
Echter is er voor klimaatverandering niet een beetje meer bewijs dan voor de hel? ;-)''
Soms vraag ik mij af wat is erger? Dat het klimaat verandert of de verre gaande maatregelen die de politici en activisten willen invoeren om klimaatverandering tegen te gaan waarvan de vraag is of het beoogde effect wel gehaald.

We zitten nu onder een lock down om de verspreiding van het corona-virus tegen te gaan, maar de lock down maatregelen creëren weer andere problemen zoals mensen en bedrijven die in de financiële problemen komen, de toename in huiselijk geweld, toenemend misbruik van alcohol en drugs, uitgestelde operaties en andere problemen.

Men zegt wel eens dat de snelste weg naar de hel is geplaveid met goeie intenties. Daarnaast hebben mensen die een utopie op aarde willen creëren de neiging om heel erg ver te gaan om hun doel te bereiken.

Lukas den Admirant
Lukas den Admirant Uganda, Small Scale Baking
 • #3
 • 18 aug '20
 • 5:22

#2
Om eerlijk te zijn is dat ook vaak door m'n hoofd gegaan. We zijn gestopt te geloven in de ene hel, lijkt soms net of de klimaatverandering er voor in de plaats is gekomen.
Echter is er voor klimaatverandering niet een beetje meer bewijs dan voor de hel? ;-)

Overigens Greta vind ik niet inspirerend. De hele wereld over vliegen.. Geef het goede voorbeeld en gebruik technologie.. we hebben Skype en tig alternatieven.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.