FlashRechtszaak omdat kant-en-klaar klaarmaken langer duurt dan beloofd

Van plaatjes van ingrediënten die er nauwelijks in blijken te zitten, tot claims die een ongezond product gezond doet laten lijken. Levensmiddelenfabrikanten moeten oppassen met wat ze op het etiket vermelden om niet op de vingers getikt te worden door officiële instanties, of aan de schandpaal te worden genageld op sociale media of door consumentenorganisaties. Ook de bereidingstijd blijkt een dingetje.

In de VS beschuldigt een vrouw Kraft Heinz van misleidende en oneerlijke handelspraktijken om de 'klaar in 3,5 minuut' die op het etiket prijkt.

Die 3,5 minuut duidt op de tijd dat de mac and cheese in de magnetron moet. Daar komen nog andere tijdrovende handelingen bij zoals de deksel eraf trekken, water toevoegen en kaassaus doorroeren, aldus de vrouw uit Zuid-Florida. Als ze "de waarheid had geweten", had ze het product misschien niet gekocht. En door te beweren dat iets klaar is in 3,5 minuut zou de producent een aanzienlijk hogere prijs kunnen vragen. De eis is dan ook een slordige $5 miljoen aan schadevergoeding. Ook voor andere ogenschijnlijk bedrogen klanten.

Een van de advocaten achter de klacht, Spencer Sheehan, is geen onbekende. Hij spande ondertussen al honderden rechtszaken aan over zaken als zuivelvrije fudge en imitatie vanille. Sheenan raakt geïrriteerd als bedrijven mensen oplicht voor kleine bedragen. Die maken de winst van een bedrijf.

Washington Post - Access Denied, 29 nov 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Astrid Spijkers
  • #1
  • 30 nov '22
  • 14:46

Ja, in de USA kun je volgens mij zelfs een fabrikant aanklagen EN winnen als er niet eens een lipje aan het deksel/folietje van een verpakking zit om het makkelijk open te doen, daar zijn ze werkelijk knettergek.........

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.