1
Fotocredits: IAEA Imagebank

FlashRechts GroenLinks

Rechtse energie (kern), draait linksom. Dat schreven we onlangs al. Bijzonder niettemin dat - terwijl D66 nog vasthoudt aan zon en wind - een raadslid voor GroenLinks in Veendam ook al is opgeschoven naar kernenergie.
Volgens Paul Kingsnorth, een donkergroene activist die de groene beweging verliet vanwege niet waar te maken beloftes, moeten mensen een offer brengen omdat hun leven niet past bij groene idealen. Kernenergie hoort daar zeker niet bij. Je moet leren afzien. In Veendam draait GroenLinks misschien wel weer een beetje rechts: toch weer 'ik' en alles wat-ik-zo-leuk-vind-en-niet-kan-laten voorop. En laten we wel wezen: dat is heel menselijk.

RTV Noord - GroenLinks-raadslid Veendam richt pijlen op kernenergie: 'Wat is er groen aan zonneparken?', 3 okt 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Frank Eric van der Meer
Frank Eric van der Meer tuinman met biodiversiteit
  • #1
  • 6 okt '20
  • 18:55

'Kernenergie hoort daar zeker niet bij' kan ik niet direct bij het verhaal van Kingsnorth vinden, of het moet draaien om het ecocentrisch wereldbeeld, waarin de ecologie, zeg maar de aarde, centraal staat ipv de mens.
Waarom kernenergie er ook niet in past: we gaan dan door met ongebreidelde consumptie, dus door met verder de aarde te vernielen en jassen mét die kernenergie de voorraden erdoor heen.
Wat ik niet hoor als argument: voor kernenergie is maar een beperkte voorraad uranium te vinden, voor de rest moet je steeds meer energie erin pompen om het te winnen, en dat loopt dood. Voor 30 jaar brandstof voor de huidige generatie reactoren. Thorium en fusie zijn voorlopig nog niet in zicht (FvD ziet dat met Thorium anders).

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.