0
Fotocredits: 'New York subway rat', Kai Schreiber via Flickr

FlashRatten herken je aan hun gezicht, dankzij AI

's Werelds grootste ongediertebestrijder, Rentokil, gaat met AI-technologie ratten bestrijden. Om precies te zijn, met gezichtsherkenning. Rentokil nam recent het Israëlische bedrijf Eitan Amichai over en haalde daarmee 'de volgende generatie' gezichtsherkenningsrechnologie binnen. Die wil het bedrijf inzetten om bij bedrijven in de 'steden van de toekomst', ratten te bestrijden.

Die steden van de toekomst nebben een grote bevolkingsinstroom, bijvoorbeeld in Indonesië, China, India en Latijns-Amerika. Volgens Rentokil kun je er vergif op innemen dat in snelgroeiende steden aanzienlijke knaagdierproblemen zullen optreden.

Rentokil kan voortaan live videobeelden doorsturen naar het 'centrale commandocentrum'. Op basis van real-time analyse en AI kan bepaald worden welke rat terugkomt, waar ze eten, waar ze slapen, welke rat schade veroorzaakt, uit welk deel van het gebouw ze komen en hoe ze binnenkomen. Dan is het simpelweg een kwestie van besluiten waar en hoe het ongedierte kan worden bestreden. Geen luxe in een wereld waar, zoals de Britten zeggen, een rat nooit verder dan six feet van je vandaan is. Al blijkt dat gezegde een urban myth.

FinTimes - Rentokil takes on the world?s rat problem with facial recognition, 1 feb 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.