1
Fotocredits: 'Thee drinken', StockSnap, via Pixabay

Flash Dagelijkse KostRacethee, voor ongeduldige drinkers

Het kostte 2 jaar ontwikkeltijd en £50 miljoen (zo’n €58 miljoen), maar dan heb je ook wat: racethee, klaar in 60 seconden. Helemaal tegen het zere been van de echte theeleuten natuurlijk. Het zou een “gigantische stap terug” zijn. Het zakje komt uit de koker van het Britse theemerk PG Tips.

Volgens de puristen laat je voor een echt kopje English breakfast tea de thee 3 tot 5 minuten trekken. Uit onderzoek van PG Tips zou blijken dat 85% van de theedrinkers het zakje er sowieso maar minder dan een minuut in laat hangen. Best slim dus om daarop in te spelen en een zakje te ontwikkelen dat in die tijd tot optimale resultaten komt.

Een vierkant zakje dat niet inzakt geeft de theeblaadjes de ruimte om hun smaak af te geven. Ook zou het bedrijf de perfecte deeltjesgrootte voor een perfecte cuppa hebben gevonden. De thee wordt geteeld op grote hoogte in Kenia en Rwanda, wat de smaak zou verbeteren.

Volgens een theekenner is het een abhorrence. Thee kost immers tijd en dat hoort erbij om te kunnen genieten van de “zen-like spirit of tea”.

Independent - ?A step backwards?: Tea enthusiasts stew over 60-second PG Tips teabag, 17 sep 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Otto Rood
Otto Rood geïnteresseerde leek
  • #1
  • 17 sep '23
  • 12:10

Ik ken genoeg mensen waarbij zelfs 60 seconden nog te lang is, 10x dippen en klaar.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.