Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
2
Fotocredits: "mammut bone", Celinebj, via Wikimedia, CC-BY-SA-4.0

FlashRaadselachtig bouwwerk van mammoetbotten en schedels

Ongeveer 20 duizend jaar geleden bouwden mensen bij wat nu Kostenki heet, een plaats 450 kilometer ten zuiden van Moskou, een cirkelvormige muur. Gemaakt van botten en schedels van mammoeten. Archeologen vonden hem terug en wisten niet wat ze zagen. Ze weten het nog steeds niet. Het is voorlopig speculeren. Een woning kan het niet geweest zijn want er is geen ingang. Voedselopslag voor langere tijd misschien? Het was in die tijd diepvries-koud.

AD - Prehistorische cirkel van mammoetbotten gevonden: ?Geen pretje om tussen rottend vlees te wonen?, 17 mrt 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Roland Nijs
Roland Nijs Drogredeneringen Opruimingsdienst (DOD)
  • #2
  • 18 mrt '20
  • 17:52

Kijkend naar de diverse beschikbare foto's zie je dat de kleinere cirkels bestaan uit keurig in een cirkel gerangschikte mammoetbotten die het gebruik daarvan als bouwmateriaal voor hutten suggereren. De grotere verzamelplekken vormen geen mooie cirkel van botten maar een rondachtig oppervlak dat vol ligt met rommelig losgestorte botten. Dit maakt meer de indruk van een wat groot uitgevallen bottenbordje dan van een mysterieus architectonisch hoogstandje. Zonder tegenbericht zoek ik daar verder niets achter.

Harry van den Burg
Harry van den Burg Land- en tuinbouw
  • #1
  • 18 mrt '20
  • 8:45

Er zijn in Zuid Afrika ook cirkelvormige prehistorische constructies gevonden, honderden, maar dan van steen. Ook zonder ingangen. En vaak tegen elkaar aan gebouwd, als een soort druiventrossen. De raarste speculaties waar dat voor gediend kan hebben, tot prehistorische energiecentrales aan toe. Vraag me niet hoe dat zou moeten werken, er komt heel wat pseudo-wetenschap bij kijken.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.