Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog

FlashProtest tegen verbod op zure wijn

Vandaag krijgt de Franse biologische wijnboer Sébastien David van de rechter te horen of hij zijn 2.000 flessen cuvée 'Coef' moet vernietigen. De wijn is 'te zuur' volgens de Franse Warenautoriteit DGCCRF. Die mat een zuurgehalte van 21,8 terwijl volgens de Europese normen 20 het maximum is. Davids eigen metingen kwamen op 19,3 uit. Meer dan 155.000 Fransen tekenden de petitie om David zijn wijn te laten houden. Hij heeft voor iedere zure fles ruim 75 klanten.

Le Figaro - Le vigneron bio sommé de détruire ses 2000 bouteilles sera fixé lundi , 13 mei 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Cécile Janssen
Cécile Janssen Foodlog redactie
  • #1
  • 14 mei '19
  • 13:59

De rechtbank besloot de decreet van de prefect - dat de wijn vernietigd diende te worden - niet terug te draaien. De petitie, inmiddels door 161.000 Fransen getekend, wordt uitgebouwd naar een crowd-fundingsactie om Sébastien David in staat te stellen een bodemprocedure te starten.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Je moet ingelogd zijn om te reageren en duimen uit te kunnen delen.

Log nu in! Heb je nog geen account, meld je dan nu aan!

Lees Gespreksregels, de 'appeltjes' & de ambitie van Foodlog voor meer informatie over hoe je dit doet en hoe je je bijdrage aan Foodlog kleur kunt geven.