Briljant. Had al zo'n idee dat je een francofiel bent.
Vloeibaar goud noemen de Canadezen het, maple syrup. Esdoornsiroop kent tientallen smaaktyperingen, van gekaramelliseerd via houtig of rokerig tot zoutig. Canadese onderzoekers bouwden een 'kunsttong' - met nanodeeltjes van goud - die als een soort lakmoesproef werkt. Slaat de 'tong' rood uit, dan is het maple syrup van premium quality, wordt ie blauw, dan kan het natuurproduct nog prima in de voedselverwerkende industrie van pas komen.
7 mei 2020#4 Roland Nijs
Dit is een mooie vertolking van het Rolandslied..
Heeft niets met het 'boreaal' van engerd Baudet te maken.
Appelleert aan een voorbije tijd toen de tong nog de graten van een vis als normaal ervaarde en ze zonder probleem naar voren in de bek stuurde, en de tong de smaak van rauw gekookte bloedworst prees..
Een tijd toen voedsel nog niet gekleurd word door 'zeep-marchand' Unilever..
Laat staan dat men (topic) met een artificiële tong met nano-deeltjes een ‘check' uitvoerde.
Bestaat het nog ?
Op het platteland van Frankrijk kom je die zeer oude traditionele pure keuken nog tegen.
In de Jura werden we gewaarschuwd dat het gerecht niets voor ons zou zijn. Kalfswang uit het zuur met huid en het haar er nog aan.
'Toeristen stuurden het walgend terug', zei de madame..
Je drinkt er een Côte de Jura bij; de eerste smaak is van verschaalde sherry (de schimmel flor de jerez) maar dan komt er een smaakervaring die terug gaat naar het Roelandslied ;-)
Genoeg voor vandaag.
Hans, Spotify gaf geen uitkomst. Internet wel. De melodie vin ik zozo maar de tekst bevalt me. Het verhaal van Roeland ken ik heel goed. Heeft mijn vader mij meermaals verteld/voorgehouden: wees dapper en versaag nooit! Dank dat je het mij weer in herinnering hebt geroepen.
Hans, ik word altijd vrolijk van je schrijfsels. Tot voor 2 minuten kende ik het Roelandslied niet. Zal Spotify raadplegen. Even wat anders. Lang terug volgde ik een cursus zeefdrukken die door een Engelsman werd gegeven. Hij gaf in het Nederlands les waarbij hij consequent de lidwoorden "de" en "het" verwisselde: "... doe het verf op de doek...". Daar moest ik even aan terugdenken bij le chanson en la fleuve.
#1 Roland Nijs ! Ken je het Ro(e)landslied ? Le chanson de Roland ? Natuurlijk ken jij dat..
'Spleen', een lichte depressieviteit voor wat je verloren voelt; gemoedstoestand vol treurnis, en, à la recherche du temps perdu...
Laat ze...
Wat we op dit moment winnen door consumptisme, verliezen we aan simpele natuurlijkheid.
Kunsttongen..?
Behoort in het rijtje 'neppenissen'.. Die kun je ook met sensoren uitrusten die temperatuur en vochtigheid meten in een omgeving die reageert, en een onderzoekrapoort schrijven over de biologsche reactie van een penetratie..
Heerlijke namiddag hier in Biervliet.. (La fleuve de Bière...)
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.