Praktische bierkunde voor horecapersoneel. Voor knap koffiezetten heb je de barista. Verstand van wijn heeft een sommelier. Betrekkelijk nieuw is een beroeps-bierschenker, maar daar is nog geen eenduidige naam voor. 'Bierista' circuleert al, maar ook 'biersommelier'. De Stichting Bieropleidingen Nederland (Stibon) gaf al verschillende cursussen voor wie dat vak-zonder-naam beoefent. De nieuwste cursus is vooral gericht op de praktijk in de horeca, waar volgens de stichting gasten vaak om bieradvies vragen.
MissetHoreca - Nieuwe bieropleiding Biertalent mikt op horeca, 8 mei 2019
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.
"Cerviciater" misschien?
als de bierschenker ook al een dure naam moet hebben, wie blijft er dan achter de bar over?
De tappist?
de "tappist van 't vat"!
een wijnschenker is een "sommelier"
een niet-alcoholisch-schenker is een "limonadier"
een bierschenker is dan misschien een "bierier"?
Je mag ook niet vergeten dat "barrista" een Americano-Italiaans neologisme is dat eigenlijk gewoon "barman" betekent. Dus voor de koffie misschien beter een "cafetier"? Maar dat woord bestaat al in de zin van café-uitbater (meestal denigrerend gebruikt)