Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog

FlashPraktische bierkunde voor horecapersoneel

Praktische bierkunde voor horecapersoneel. Voor knap koffiezetten heb je de barista. Verstand van wijn heeft een sommelier. Betrekkelijk nieuw is een beroeps-bierschenker, maar daar is nog geen eenduidige naam voor. 'Bierista' circuleert al, maar ook 'biersommelier'. De Stichting Bieropleidingen Nederland (Stibon) gaf al verschillende cursussen voor wie dat vak-zonder-naam beoefent. De nieuwste cursus is vooral gericht op de praktijk in de horeca, waar volgens de stichting gasten vaak om bieradvies vragen.

MissetHoreca - Nieuwe bieropleiding Biertalent mikt op horeca, 8 mei 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Harry van den Burg
Harry van den Burg Land- en tuinbouw
  • #6
  • 9 mei '19
  • 9:02

"Cerviciater" klinkt misschien te medisch. Hoewel een goede barman ook wel iets van een psychiater heeft....
"Cervezador" dan misschien?
Bier is een lastig woord om te veredelen....

Nick Trachet
Nick Trachet journalistiek rond voeding en voedsel
  • #5
  • 9 mei '19
  • 8:39

een wijnschenker is een "sommelier"
een niet-alcoholisch-schenker is een "limonadier"
een bierschenker is dan misschien een "bierier"?

Je mag ook niet vergeten dat "barrista" een Americano-Italiaans neologisme is dat eigenlijk gewoon "barman" betekent. Dus voor de koffie misschien beter een "cafetier"? Maar dat woord bestaat al in de zin van café-uitbater (meestal denigrerend gebruikt)

Nick Trachet
Nick Trachet journalistiek rond voeding en voedsel
  • #4
  • 9 mei '19
  • 7:34

de "tappist van 't vat"!

Harry van den Burg
Harry van den Burg Land- en tuinbouw
  • #3
  • 9 mei '19
  • 7:11

De tappist?

Nick Trachet
Nick Trachet journalistiek rond voeding en voedsel
  • #2
  • 9 mei '19
  • 6:57

als de bierschenker ook al een dure naam moet hebben, wie blijft er dan achter de bar over?

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Je moet ingelogd zijn om te reageren en duimen uit te kunnen delen.

Log nu in! Heb je nog geen account, meld je dan nu aan!

Lees Gespreksregels, de 'appeltjes' & de ambitie van Foodlog voor meer informatie over hoe je dit doet en hoe je je bijdrage aan Foodlog kleur kunt geven.