6
Fotocredits: '07-18-1953_11674 Melkwagen OVV', ISSG

FlashPotje mayonaise bijvullen aan de voordeur

De ‘oorlog tegen het plastic’ brengt zakenlui op lumineuze ideeën. Bezorgers van boodschappen kunnen ook potjes en dozen van de mensen thuis gewoon bijvullen. Deodorant op? De bezorger doet nieuwe voor u in het oude flaconnetje. Het is net als vroeger de melkboer deed, die pannen en kannen vulde met losse melk. Unilever en PepsiCo zien er wat in. Een colaboer langs de deur? Vroeger is weer terug, met een paar eigentijdse onhebbelijkheden.

The Guardian - The milkman gets an eco-makover as refill service knocks on door, 16 feb 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Astrid Spijkers
  • #6
  • 17 feb '20
  • 9:08

Even nadenken, om even bij de mayoniase te blijven. Dus er komt een bezorger van de aldi langs die heeft potten mayonaise bij zich en die schept ze dan over in mijn eigen glazen pot? Of rijden ze dan met bijv 10 liter emmers rond om bij een paar klanten een potje te vullen? En dan wil een ander gezinslid misschien wel juist die van Calve of AH huismerk, want je hebt nu eenmaal kieskeurige mensen. Komen ze dan met elk merk van elke winkel waar je normaal zelf heen gaat langs? Dat zal ook best een hoop CO2 veroorzaken..........Vroeger ging het nl simpeler, dan had je maar 1 melkboer, 1 groenteman, 1 visboer etc die door destraten reed. Nu heb je tig supers, winkels en maaltijdbox bezorgers. Als die allemaal langs moeten gaan komen om onze potjes, bakjes en dozen te vullen wordt het best druk in al die straatjes, stank en geluidsoverlast, hard rijdende bezorgers die zich vaak niet aan de verkeersregels houden en ga maar door.

Dat zijn natuurlijk die eigentijdse onhebbelijkheden..........

Oh ja, zorg dat je je te vullen potjes, bakjes enz wel HEEL goed ontsmet, anders heb je in no-time dat het beschimmelt en krijgt de winkel weer de schuld dat het niet goed(lang genoeg) houdbaar was.

Nee, ik denk dat ik maar gewoon naar de winkel blijf gaan.

Harry van den Burg
Harry van den Burg Land- en tuinbouw
  • #5
  • 17 feb '20
  • 9:19

Tenminste 1 van die onhebbelijkheden is niet zo moeilijk te vermijden met het statiegeldprincipe: al of niet tegen betaling wissel je een lege pot voor een volle. Geen geklieder met overscheppen, lege kunnen centraal gedesinfecteerd worden, en je kunt makkelijk van merk wisselen.

En dat van die transportoverlast: maar anders zouden de klanten toch allemaal 1 voor 1 naar de winkel gaan? Okay, veel ervan te voet of op de fiets, maar het is toch niet zo heel erg eenzijdig.

Astrid Spijkers
  • #4
  • 17 feb '20
  • 19:04

Statiegeld voor oa een pot mayonaise? Wanneer krijg je dat ooit terug als je, weet ik veel, 1x per week een pot neemt? Ja ja, het is muggeziften, maar oa hier in Albrandswaard kunnen we lege potten zonder schoon te hoeven maken inclusief het dekse gewoon in de glasbak dumpen. Betalen we ook al voor, dan ga ik niet nog eens statiegeld betalen denk ik zo. Trouwens, waarom zou je dat uberhaupt moeten betalen als de bezorger de lege pot toch wel mee terugneemt, zoals vroeger de melkboer deed?

Marie-José Tim- van Gorp
Marie-José Tim- van Gorp Projectleider, Foodlog
  • #3
  • 18 feb '20
  • 8:03

Gewoon zelf je mayonaise maken lijkt mij nog steeds de meest duurzame, lekkerste en goedkooptste optie.

Astrid Spijkers
  • #2
  • 18 feb '20
  • 13:43

Okee, weer iemand die niet snapt dat mayonaise slechts! als voorbeeld genoemd wordt. Als je zo gaat beginnen dan moet je ook je eigen koe, kippen, varkens, fruitbomen enz gaan nemen, zodat je zelf je melk, eieren, fruit kan oogsten en ook nog eens zelf boter maken, je dieren slachten voor het vlees. Oh ja, koffie- en theeplantjes natuurlijk ook handig, rijstplantjes, kan je zelf potten met rijst vullen, zelf pasta maken, ga maar door. Zelf boter karnen is ook duurzaam dan......Sorry, maar ik moet ff spuien, want daar gaat het hier toch niet om om of je het niet beter zelf moet gaan maken?

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.