Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog

FlashPlasticvoering in blik ontdekt

Al meer dan een halve eeuw worden conservenblikken aan de binnenkant bekleed met een dun laagje kunststof. Drankblikjes ook. Recycling Netwerk Benelux 'ontdekte' het met een proefje en zegt dat het consequenties heeft voor het statiegeldbeleid van de regering. Wel statiegeld op plastic (tegen de plastic soup), niet op blik. Maar blik is half plastic dus redeneer even door. Recycling Netwerk Benelux rept nog niet over drankkartons en melkdozen. Mogelijk omdat nog niet ‘ontdekt’ is dat die ook binnenin bekleed zijn met een dun laagje plastic.

AD - In drankblikje zit óók plastic, 1 jul 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Astrid Spijkers
  • #2
  • 2 jul '19
  • 10:28

Joep: mijn eerste reactie was dan ook: Ontdekt????? Dat wisten we toch allang? Het valt me al mee dat de binnenkanten van pakken zuivel en zelfs water wel in het artikel gemeld staan maar dat ze dat ook nog niet 'ontdekt' hebben.............

Joep Goossens
Joep Goossens Consument, gepensioneerd
  • #1
  • 1 jul '19
  • 21:00

Plastic laagje aan binnenzijde blik is al lang bekend, vooral wanneer de inhoud zuren bevat. Helaas veroorzaakt dit plastic laagje BPA in het te consumeren product, vooral als tijdens het productieproces verhit wordt. Hier een test uit 2017.

En leidingwater dan?
Hoeveel BPA er per liter heet water in de met polyethyleen beklede meerlagen leidingwaterbuizen vrijkomt heb ik niet kunnen vinden. Ook dat zal wel weer te verwaarlozen zijn (althans dat denkt men).

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.