Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
1
Fotocredits: 'Pizza Napoletana Crust', Rebecca Siegel

FlashPizza met nierfalen

Afgelopen woensdag voerden de Franse autoriteiten huiszoekingen uit bij zowel het hoofdkantoor van Nestlé in Frankrijk als in een Noord-Franse fabriek van het voedingsbedrijf. Aanleiding: 50 officiële besmettingen met een E. coli-bacterie in Frankrijk. Het gaat om twee ouderen en voor de rest kinderen. Tot nu toe overleefden 2 van hen de besmetting niet; 43 personen kampen met het hemolytisch uremisch syndroom (HUS, een type nierfalen). Vermoedelijk hebben nog eens 25 gevallen van HUS met de zaak te maken. Het is een uitbraak van E coli met ernstige gevolgen. De oorzaak lijkt het eten van diepvriespizza Fraîch’up van het merk Buitoni.

Moederbedrijf Nestlé riep half maart de pizza's terug vanwege een mogelijke besmetting in het deeg. Ondertussen onderzoekt het Parijse parket ‘onvrijwillige doodslag’, ‘bedrog’ en ­‘anderen in gevaar brengen’. Inspecties brachten een 'verslechterd niveau' van voedselhygiëne aan het licht; de productie van diepvriespizza's in de betreffende fabriek werd verboden.

De Standaard - Huiszoekingen bij Nestlé en Buitoni na doden, 15 apr 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Joep Goossens
Joep Goossens Consument, gepensioneerd
  • #1
  • 15 apr '22
  • 14:54

Om tijd te winnen is het verleidelijk om diepvries pizza's te ontdooien en op te warmen zonder ze in een hete oven door en door te verhitten. Zo uit de diepvries: 'in een mum van tijd je pizza op tafel'. Geen kind zal klagen al hij van binnen niet heet maar warm of lauw is.

(De pizzeria bakt tussen de 300 en 350 graden Celsius. Echte Napolitaanse pizza wordt zelfs op 500 graden Celsius gebakken, maar dan moet je wel van zwarte randjes houden)

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.