Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog

FlashPiloot denkt dat hij vliegt

Het ging op FL al vaker over algoritmen die bepalen wat wij moeten vinden of doen. En natuurlijk over zelfrijdende elektrische auto's, terwijl je ook duurzaam in de trein gereden kunt worden. Nog niet over piloten die door Boeing worden genept. Die moderne 737 MAX valt uit de lucht omdat de computer vliegt (en een foutje maakt); de piloot zit voor spek en bonen voorin. De mop: hij denkt wel dat hij echt vliegt.

NRC - De computer houdt de piloot steeds dommer, 14 mrt 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Dick Veerman
Dick Veerman Hoofdredacteur Foodlog
Dick Veerman
Dick Veerman Hoofdredacteur Foodlog
  • #2
  • 18 mrt '19
  • 8:57

Het probleem lijkt inmiddels echt vastgesteld: de zwarte dozen van de neergestorte vluchten laten hetzelfde patroon zien. Boeing heeft dus ondeugdelijke software geïnstalleerd.

Wat zou het toch prachtig zijn als mensen daardoor niet meer durven te vliegen omdat ze vliegtuigbouwers niet meer vertrouwen. Het zou zoveel nodeloos gereis en CO2-uitstoot schelen.

Astrid Spijkers
  • #1
  • 15 mrt '19
  • 7:37

Ach, zolang die piloot dan ook DENKT dat hij neerstort als de computer faalt hoeft ie geen stress daarover te hebben toch?

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Je moet ingelogd zijn om te reageren en duimen uit te kunnen delen.

Log nu in! Heb je nog geen account, meld je dan nu aan!

Lees Gespreksregels, de 'appeltjes' & de ambitie van Foodlog voor meer informatie over hoe je dit doet en hoe je je bijdrage aan Foodlog kleur kunt geven.