Gezonde Innovatie Awards aanmelden
World Food Day aanbieding
Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog

FlashPieterman weer terug

Volgens deskundige voorspellers zullen als gevolg van de opwarming van het zeewater garnalen naar het noorden trekken en komt de Pieterman naar de Noordzeekust. De vis wordt ‘giftig’ genoemd. Niet waar, het is een stekel in de rugvin die een stof bevat waar mensen een ontsteking van kunnen oplopen in hun voet, als ze bij de waterlijn op een Pieterman trappen. Pietermannen waren er altijd al in de Noordzee, ze komen dus eigenlijk terug. Een buitengewoon smakelijke vis en niet giftig.

De Morgen - Vijf keer minder garnalen, vijf keer meer ? giftige ? pietermannen: zo is de Noordzee eraan toe, 21 jun 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Cécile Janssen
Cécile Janssen Foodlog redactie
  • #1
  • 1 jul '19
  • 12:21

Komkommertijd. Net als in zomerseizoenen in de vorige eeuw haalt de vis weer de nieuwsmedia. Omdat mensen die met blote voeten op het strand lopen, dicht de waterlijn of net in het water, op een Pieterman kunnen trappen. De vis begraaft zich in het zand. Op de rugvin zit een stekel die, als hij een blote voet binnendringt, een pijnlijke ontsteking kan veroorzaken.

De Pieterman wordt in het nieuws een giftige vis genoemd, maar dat is hij niet - je kunt 'm heerlijk opeten - en er zijn meer vissen met een stekel die pijnlijke wondjes kan veroorzaken. Vraag: hoeveel mensen hebben dit jaar al op een Pietermannetje getrapt? We durven te gokken. Niet meer dan op een hand te tellen.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.