0
Fotocredits: 'A girl and her dog', Dave Buchwald, Via Wikimedia Commons

FlashPeuter begrijpt wat hond wil

De manier waarop kinderen met honden omgaan, zou een aanwijzing kunnen zijn voor de succesvolle domesticatie van dieren door mensen.

Een studie laat zien dat peuters hun uiterste best doen om honden (die ze nog nooit eerder gezien hebben) speeltjes en lekkernijen te geven die buiten het bereik van de dieren lagen.

De studie doet vermoeden dat peuters niet alleen begrijpen wat honden willen, maar zelfs bereid en in staat zijn ze te helpen. En dat terwijl de kans op een wederdienst niet zo groot is.

Dit soort altruïstische daden van mensen richting dieren zou een belangrijke rol gespeeld kunnen hebben bij de domesticatie van honden, katten en andere diersoorten. Onze verre voorouders lieten in een altruïstische opwelling misschien wel eens wat eten voor de wilde dieren buiten staan. Dan is er natuurlijk een kans dat die dieren rond bleven hangen in de hoop op meer, met alle gevolgen van dien. Of het zo is, blijft speculeren maar het lijkt erop dat onze huidige huisdieren ons aardig vonden toen ze nog wild waren.

The Guardian - Altruism towards other species may have helped humans thrive, study finds, 18 jan 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.