2
Fotocredits: Sierkip in de tuin, Hippopx

FlashPaspoort voor iedere Britse hobbykip

Als het aan de Britse regering ligt, krijgt straks iedere kip, duif of roofvogel die in een ren of volière gehouden wordt, een eigen 'paspoort'. Dat is het idee achter de voorgestelde nieuwe regels om de vogelgriep in Engeland, Wales en Schotland aan te pakken, aldus The Guardian.

Duivenmelkers, valkeniers en mensen die kippen in hun achtertuin houden, zullen voortaan hun vogels bij de overheid moeten laten registreren en de gegevens over soort, aantal en gebruik ervan jaarlijks bijwerken.

Voor papegaaien en parkieten, die als gezelschapsdier binnen gehouden worden, en alleen voor een bezoekje aan de dierenarts buiten komen, geldt de registratieplicht niet. Professionele pluimveehouders met meer dan 50 vogels moeten hun tomen al registreren.

De Britse regering hoopt met deze registratie een volledig beeld te krijgen van het aantal in Groot-Brittannië gehouden vogels, zodat de verspreiding van vogelziekten (zoals de vogelgriep) makkelijker te beheersen is. Ook voor de kippenbaasjes moet de regeling voordeel bieden: zij krijgen snel informatie over eventuele lokale uitbraken van vogelgriep en de te nemen bioveiligheidsmaatregelen.

The Guardian - Chickens kept in gardens will have to be registered under planned new rules, 15 mrt 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Jopie Duijnhouwer
  • #2
  • 15 mrt '23
  • 13:36

En eindelijk een keer de grenzen dicht voor trekvogels. Ze brengen alleen ellende mee en hebben we hier onderhand niet genoeg autochtone ganzen? Waarom mis ik dit belangwekkende onderwerp in verkiezingsprogramma's?

Jopie Duijnhouwer
  • #1
  • 15 mrt '23
  • 7:36

Ik droom wel eens van de dag waarop elke ree of wild zijn een oormerk heeft. Het kan toch niet zo zijn dat er in dit land nog langer ongeregistreerde dieren rondlopen, die zomaar ziektes kunnen verspreiden?

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.