0
Fotocredits: 'Prosciutto di Parme', Scott Brenner, Wikimedia

FlashDure ham geweigerd door Britse supermarkten

De Italiaanse Parmaham en de Franse Bayonne ham zijn lekker maar niet diervriendelijk. Ze worden gemaakt voor culi's en niet voor mensen die varkens een beter leven gunnen. Het is zelfs zo dat de gewone 'Italiaanse' prosciutto crudo zonder streekaanduiding gemaakt wordt van varkensbillen die onder meer uit Nederland komen, waar de dieren het een beetje beter hebben dan in Italië. Die wat minder dure droge ham heeft beter geleefd, maar heeft niet de smaakstatus van echte Parma- of Bayonne ham.

De Italiaanse en Franse varkens moeten een beter leven krijgen. Al enkele jaren wordt er druk uitgeoefend op de makers van de dure Parmahammen om daar iets aan te doen. Dat moet nu ook echt gebeuren, schrijven de BBC en The Guardian. Britse supermarkten willen geen ham meer van varkens die worden geboren in een hok waarin de moeder tussen stangen wordt vastgehouden.

Dure ham van een uitgebuit dier, dat kan zelfs voor lekkerbekken niet meer. In Nederland eten we doorgaans heel gemiddelde kwaliteit vleeswaren van beter dan in culi-landen gehouden dieren. Hier denken we dat je dat betere leven ook echt proeft.

The Guardian - UK supermarkets urged to stop selling Parma ham from EU caged sows, 9 jul 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.