FlashParijs haalt ambassadeur terug uit Rome

Ongehoord in de diplomatie binnen de EU. De druppel was niet dat Italiaanse bewindslieden nogmaals hun steun betuigden aan de gele hesjes en bij hen op de thee gingen. Vice-premier Luigi di Maio ging ditmaal veel verder. Hij beschuldigde Frankrijk ervan Afrika financieel uit te buiten om zijn tekorten te dekken. Matteo Salvini, leider van Di Maio's coalitiepartner Liga di Nord noemde de Franse president 'heel slecht'. Frankrijk zou verantwoordelijk zijn voor de vluchtelingenstroom die vanuit Noord-Afrika naar Europa komt. Vooral Italiƫ heeft daar last van omdat het zuiden niet heel ver van de Noord-Afrikaanse kust ligt.

Le Figaro - La France rappelle son ambassadeur en Italie, 7 feb 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Dick Veerman
Dick Veerman Hoofdredacteur Foodlog
  • #1
  • 7 feb '19
  • 23:51

Volgens lci.fr zijn was nu juist de thee met de hesjes de druppel.

Frank Eric van der Meer
Frank Eric van der Meer tuinman met biodiversiteit
  • #2
  • 8 feb '19
  • 0:06

De logica snap ik wel. Italie heeft veel vluchtelingen moeten opvangen, waarvan uit franstalige gebieden in Afrika. Frankrijk doet moeilijk met het opnemen van vluchtelingen, nee erger, stuurt ze terug. En verder een staaltje Macron-arrogantie. Salvini heeft al gezegd dat hij van Macron geen lessen in menselijkheid accepteert. Beetje stangen dus, zeggen dat Frankrijk Afrika nog steeds koloniseert.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.