FlashFraude met paardenvlees voor Nederlandse rechter

Slachthuis Van Hattem uit Dodewaard staat deze week voor de rechter inzake het paardenvleesschandaal van 2014. Van Hattem zou hebben gesjoemeld met paardenvlees in producten die werden verkocht als rundvlees. Dat zou een illegale winst van €250.000 hebben opgeleverd. De verdachten wordt valsheid in geschrifte ten laste gelegd.

De Telegraaf - Paardenslachter voor de rechter om fraude, 28 jan 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Cécile Janssen
Cécile Janssen Eindredacteur / eigenaar, Foodlog
  • #1
  • 29 jan '19
  • 16:32

De aanklager eist 3 jaar celstraf tegen de directeur van slachthuis Van Hattem in Dodewaard, plus een boete van €150.000, meldt De Telegraaf.

"De consument is bedrogen en de reputatie van de Nederlandse vleesindustrie ligt aan diggelen”, aldus het OM. De ook terechtstaande vleeshandelaar en vrieshuis hoorden 18 maanden en €75.000 tegen zich eisen.

Van H. erkende dat hij in anderhalf jaar tijd circa 550 Shetlandpony's heeft laten slachten en het vlees gemengd heeft met rundvlees. De twee andere verdachten zeggen niet te hebben geweten dat Van Hattem pony's verwerkte.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.