Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
1
Fotocredits: 'Tomatoes', Krzysztof Puszczunski

FlashOverleeft tomaat de vitamine D truc?

Hoe krik je het vitamine D gehalte van een tomaat op? Door een goed begrip van de biochemie van de rode vrucht. Vitamine D is een molecuul, en tomatencellen gebruiken constant moleculaire pathways om molecuul 1 om te zetten in molecuul 2, en die weer in molecuul 3, etcetera. De tomaat produceert van nature al een voorloper van vitamine D. Met een genetische ingreep zou je dus de omzetting van dat molecuul in weer andere moleculen kunnen stopzetten. Dan hoopt het door ons gewilde stofje zich op. Dat is precies wat wetenschappers gedaan hebben. Alleen: de stofjes die normaal ontstaan uit vitamine D zijn belangrijk voor zelfverdediging van de tomatenplant. Nu gaan de wetenschappers dus kijken of de planten na het lab ook het veld overleven.

Nature - Gene-edited tomatoes could provide new source of vitamin D, 25 mei 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Theo Jonkhart
Theo Jonkhart Anders zou ik het niet zeggen, . . .
  • #1
  • 25 mei '22
  • 14:08

De aanwezige vitamientjes in de vreugdeloze waterbommen opkrikken lijkt mij meer voor de hand liggen. Behalve misschien vitamine C is dat huilen met de pet op.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.