Thuiswerken en bijblijven
Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog

FlashEven 21% op mondkapjes pakken

Terwijl in België supers allang mondkapjes verkochten, wilde Nederland er nog niet aan. De publieke opinie was tegen. Het RIVM had ze afgeraden. Niet omdat ze helemaal niet helpen, bleek later, maar omdat zorgmedewerkers er niet genoeg hadden. Nu ze verplicht worden in de trein, is de tijd wel rijp en dus kan je naast de spruitjes mondkapjes meenemen. Een eerlijke supermarktondernemer vindt de 21% BTW die ze Den Haag tot 25 mei opleveren te dol.

Distrifood - Ondernemers zien kansen met mondkapjes - Distrifood, 15 mei 2020
 • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Dick Veerman
Dick Veerman Hoofdredacteur Foodlog
 • #25
 • 20 mei '20
 • 19:31

Maria, er gaat iets mis in je toon. Ik zal je later achterlangs mailen en wil je even spreken.

Maria Janssens
Maria Janssens Eindtijd deskundige
 • #24
 • 20 mei '20
 • 18:32

#23 Harry van den Burg
"Waarom op je krent blijven zitten als je er zelf wat aan kunt doen? Of zijn er geen naaimachines meer in Holland?"
Vind ik nog steeds grof en beledigend. En ik vermoed ook sexistisch, maar daar ken ik u niet goed genoeg voor.

Op je krent blijven zitten uh...
Er zelf wat aan doen uh...
Of zijn er geen naaimachienes uh... .

Weet u genoeg van iemand om te beoordelen of iemand maar op zijn of haar 'krent' blijft zitten.
Misschien heeft iemand het razend druk met andere ook belangrijke zaken.
Mondkapjes naaien zou dan wel eens op de tweede plaats kunnen komen. Fijn als er andere mensen zijn die deze volgens u urgente taak over willen nemen.
Wie zegt dat er makkelijk aan naaimachines is te komen. Ik zie mij al: Ding dong, dag buuf, ik wil even je naaimachine lenen voor mondkapjes eh...
Wie zegt dat iedereen even handig met de naaimachine is. Het feit dat u het tegen een vrouwspersoon hebt, wil niet automatisch zeggen dat die ook mondlapjes in elkaar kan stikken.
Als het zo enorm belangrijk is waarom gaat u dan zelf niet even een paar mondkapjes, lapjes in elkaar stikken. Of misschien doet u dat al?

Eerder beklaagde u zich erover dat ik niet direct genoeg was. En vervolgens heet het 'op de man spelen', 'Amsterdamse straatkat-verdediging'. Als er iemand is die in dit geval herhaaldelijk op de vrouw aan het spelen is ben u dat wel Harry van den Burg.

De lawine aan cijfers die u even tevoorschijn tovert vind ik indrukwekkend, ga daar verder niet op in, het doet niets af aan het feit dat ik een dergelijk gedag, meneer van den Burg niet gewend ben en er van walg.
Sneu, want het leidt de aandacht af van het item mondkapjes. Waar wat betreft het nut, de meningen niet alleen nogal uiteen lopen, maar ook voortdurend veranderen.

Harry van den Burg
Harry van den Burg Land- en tuinbouw
 • #23
 • 20 mei '20
 • 15:33

In aanvulling op mijn reactie #20, zou ik het waarderen als je kunt debatteren op argumenten, Maria, en het toeschrijven van houdingen en beledigend insinueren van racistische motivaties achterwege laten. Dat wordt hier op Foodlog gewoonlijk “op de man spelen” genoemd. Als dit voor jou een te masculiene metafoor is, zou je het ook de “Amsterdamse straatkat-verdediging” kunnen noemen.

Ik heb nergens gezegd dat er iets zou “moeten”, of een waarde-oordeel gegeven over een persoon die een bepaalde gedragslijn verkiest en daarover praat (“mond houden”, “brave slaaf”, “lui”), ik heb alleen een eenvoudig alternatief aangestipt, met voorbeelden van vrijwillige initiatieven, voor als je mondkapjesprijzen te hoog vindt. En dat te koppelen aan een insinuatie van een racistische houding is beneden alle peil.

Iedere communicatiedeskundige (of gewoonweg adverteerder) kan je vertellen dat de boodschap moet worden toegesneden op de doelgroep. Daarbij komt in dit geval, dat het de taak is van de overheid om de volksgezondheid te beschermen, indien nodig door het inperken van individuele vrijheden als die de gezondheid van de bevolking bedreigen. En dergelijke maatregelen moeten gecommuniceerd en tot uitvoering gebracht worden. Als het overgelaten wordt aan individuele welwillendheid halen ze niks uit. Nog een kleine vergelijking met dezelfde soort cijfers als in #20, tussen landen met een verschillende aanpak van honden aan het blaffen te krijgen:

Land: Zuid Korea Japan Vietnam Singapore USA UK Italie Nederland
Gevallen 218 129 3 4894 4618 3679 3778 2615
Hersteld 197 91 3 1728 874 16 2157 10
Doden 5 6 0 4 278 521 536 337
Alles in aantallen per miljoen inwoners.

We zullen toch moeten wennen aan een meer gereglementeerde samenleving. Best moeilijk voor ons anti-authoritaire Hollanders.

Maria Janssens
Maria Janssens Eindtijd deskundige
 • #22
 • 19 mei '20
 • 21:41

#21 Mijn opmerking was voor Harry van den Burg #10 . Ik was juist erg blij met het tegengas dat je gaf. Ik weet wel zeker dat ik de verkeerde had Hens!!! Hierbij mijn welgemeende excuses.

Geen idee hoe deze gênante fout van mij is ontstaan. Had je naam ook nog verkeerd gespeld. Nogmaals heel veel sorry. 1:51uur was eigenlijk al ruimschoots bedtijd voor mij. Voortaan moet ik dus veel eerder stoppen. Pffff, ja erg, stom dus.

Hens Baltesen
Hens Baltesen Land- en tuinbouw
 • #21
 • 19 mei '20
 • 16:10

Ik weet niet waar ik het aan verdiend heb Maria Janssens, Ik heb niets over naaien gezegd en niemand gecommandeerd of het over luie krenten gehad. Misschien heb je de verkeerde voor?

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.