0
Fotocredits: 'De Gezonde School', Facebook

FlashOverheid duikt in broodtrommel schoolkinderen

“Chips, cocktailworstjes of helemaal niets: Crevits laat (lege) brooddozen op school onderzoeken” kopt HLN. In Vlaanderen zou ongeveer een kwart van de basisschoolkinderen met een knorrende maag naar school komen. Minister van Volksgezondheid Hilde Crevits wil nu kijken wat er precies in Vlaamse broodtrommels zit en óf er wel iets in zit. Hiervoor stelt ze €150.000 euro beschikbaar.

Ook in Nederland zien leerkrachten met zorg aan wat er in de broodtrommels van hun leerlingen zit. De helft (49%) ziet hen junkfood zoals patat, pizza, muffins of snoep eten. "De kinderen eten bijna allemaal witbrood met zoet beleg”, vertelt een leerkracht aan Pointer. "Ze drinken sap en krijgen koekjes en snoepjes mee.”

De oplossing? Een gezonde schoollunch, weten we sinds een in Limburg uitgevoerd onderzoeksprogramma. Mwa, zeggen Nederlandse ouders. Uit een peiling in het AD blijkt 44% vóór een verzorgde schoollunch te zijn, maar 39% tegen.

Supermarktketen Lidl helpt een concreet handje, met de 'Trommel zonder rommel'. De discounter won met dit initiatief de juryprijs voor initiatieven van de Gezonde Innovatie Awards.

Of een gezonde schoollunch realistisch is, blijft de vraag. Oudere scholieren gaan vanuit school gemakkelijk naar de supermarkt of laten zelfs eten bezorgen op het schoolplein.

HLN - Chips, cocktailworstjes of helemaal niets: Crevits laat (lege) brooddozen op school onderzoeken, 31 jan 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.