Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog

FlashOverbevolking als gevolg van stadsimkers

Door verontrustende berichten over bijensterfte verdubbelde de afgelopen 5 jaar het aantal leden van de Nederlandse Bijenhouders Vereniging. Achtduizend imkers telt ons land inmiddels. Onder hen hobby-imkers met een kast op het dak of het balkon. In Amsterdam staan 700 bijenkasten, die 's zomers 28 miljoen honingbijen op pad sturen. Met onvoorziene gevolgen. Want de honingbij is maar één van de 358 bijensoorten en de voedselvoorraad is beperkt. Er is sprake van overbevolking. De aanplant van bloeiende bloemen, op diezelfde balkons, daken en bedrijfsterreinen kan helpen. Fleurige bedrijven trekken misschien ook nieuw personeel. Maar toch: hobby-imkers moeten zich een beetje in weten te houden.

Het Financieele Dagblad - Buzz rond de bij , 25 feb 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Joep Goossens
Joep Goossens Consument, gepensioneerd
  • #2
  • 25 feb '19
  • 15:04

Aansluitend op #1, ......en de kast de deur weer uit doen, zodat de 358 (wilde) bijensoorten minder concurrentie ervaren. Zij zijn immers de belangrijkste schakel binnen het evenwicht van de natuur. De meeste soorten komen gelukkig nog voor in de dunbevolkte woestijngebieden, een relatief veilige biotoop.

Harry van den Burg
Harry van den Burg Land- en tuinbouw
  • #1
  • 25 feb '19
  • 6:48

Dat komt vanzelf wel weer goed: veel van die hobby-imkers zullen beteuterd naar hun pietsie honing staan te kijken, en de kast de deur weer uit doen.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.