Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
2
Fotocredits: 'Tonijn', Cécile Janssen voor FL Media

FlashOuwe vis is lekkerder

De nieuwste verwennerijtrend in visland is afgekeken van het vlees: dry aging. Bij vlees gebeurt dat onder het oog van de klant in hippe en/of sjieke restaurants waar ze 'next level' steaks serveren. Voor vis is het nieuw. Voormalig chefkok Maarten Post, tegenwoordig visjuwelier van VIZ te Haarlem, ontdekte min of meer bij toeval dat een week oude, gerijpte, tonijn zonder enige twijfel veel lekkerder is dan de knetterverse. Hij rijpt zijn hele Schotse zalmen of wilde zeebaars nu af in twee blinkende rijpingskasten. Het resultaat: een vollere, intensere vis. Bij dry agen raakt de vis vocht kwijt, dus dat zal wel kloppen.

Flora Batava, 14 jun 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Nick Trachet
Nick Trachet journalistiek rond voeding en voedsel
  • #2
  • 16 jun '21
  • 15:01

Het wordt de nieuwe hype. Er zijn er in België al vijf mee bezig. In Frankrijk een paar. Zie mijn column van een jaar geleden.

Erik van Dam
Erik van Dam Humane gezondheid
  • #1
  • 16 jun '21
  • 18:07

Zal hier in Nederland niet zo'n vaart lopen, wij zijn geen visliefhebbers.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.