8
Fotocredits: Mest op opritten, Willemijn

FlashOpruimen snelwegen ‘landverraad’

Boeren dumpen afval (soms met asbest) op opritten en langs en op snelwegen en maken vuur. Dat is gevaarlijk voor weggebruikers. De brandstichtingen zijn een groot risico voor de natuur langs de wegen die ook in de fik kan gaan.

De politie ruimt de rommel niet op, want dat is het werk van Rijkswaterstaat. Rijkswaterstaat vindt echter geen aannemers die het willen doen. De NOS ontdekte waarom. Ze krijgen dreigtelefoontjes waarin ze met de dood worden bedreigd, voor NSB'er of landverrader worden uitgemaakt.

De boeren die de rotzooi maken, zijn niet te pakken omdat ze na hun dumpingen en brandstichting verdwijnen. Dat krijg je nou als je mensen zo boos maakt, vindt FDF-actieboerin Sieta van Keimpema. BBB-leider Caroline van der Plas - inmiddels volgens de peilingen de tweede partij van het land - maant de boeren daarentegen dit soort acties te staken. Als bedrijven de boel niet opruimen, zit er maar 1 ding op: inzet van het leger. Dat zal koren op de molen zijn van de extreemrechtse media die inmiddels de strijd van boeren en ander volk tegen de regering hebben opgepikt als verdere legitimatie van hun zaak en de bestorming van het Capitool.

NOS - 'Opruimen is landverraad': bedrijven die boerenblokkades weghalen, worden geïntimideerd, 28 jul 2022
 • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Kees verhagen
Kees verhagen Land- en tuinbouw
 • #8
 • 1 aug '22
 • 15:43

#4 Bert jij zeg dat er problemen zijn ( water bodem lucht klimaat) zijn is dit de schuld van de landbouw of speelt de rest van de maatschappij ook een rol ? Ik snap wel dat jij pleit voor duur samen landbouw het is jou verdienmodel . Als je kijkt naar begin van de corona tijd was de lucht nog nooit zo schoon geweest terwijl juist de agrarische sector volop aan het bemesten was . Maar dat schijn je vergeten te zijn . Wat betreft water er komt veel water uit het buitenland meet een hoger norm dan wij hebben en de normen voor natuurgebieden zijn hoger dan voor de landbouwgebieden . En zo kan ik nog wel even door gaan .

Erik van Dam
Erik van Dam Humane gezondheid
 • #7
 • 30 jul '22
 • 15:20

#5 Twitter is niet meer dan een muur waar iedereen wat op mag kladderen. Mensen praten elkaar na en sporen lui aan tot onderzoek, terwijl ze dat zelf niet eens gedaan hebben.
Reine leugens verspreiden hoort daar ook bij. Een mooi voorbeeld is de auto van Spie, die op de A32 op een wegversperring knalde. Vrijwel direct werd alles in twijfel getrokken en er kwam zelfs iemand op Twitter naar voren die beweerde dat het zijn auto was, die begin dit jaar een ongeluk had gehad. Dat account is inmiddels verdwenen en Spie heeft het verhaal bevestigd; het waren twee verschillende ongelukken van zelfs twee verschillende merken auto's. Als ik een bewering lees, ga ik altijd op zoek naar de rest van het verhaal en sla geen bron over. Complotdenkers, zoals er zelfs hier op Foodlog en zelfs in dit draadje zijn, hebben daar niets mee. Zij denken dat alles een leugen is en dat iedereen niet deugt. Zelfs complotgoeroe Engel wordt er inmiddels in die kringen van verdacht 'controlled opposition' te zijn.

Astrid Spijkers
 • #6
 • 28 jul '22
 • 20:40

#3: nou dat bedoel ik dus Sytske. Als ik een tractor te pakken zou krijgen, nummerplaten verwijder en dan ergens zooi gaat dumpen ofzo, ben ik dan een protesterende boer of een bedrieger die zich als boze boer voordoet om ze in een kwaad daglicht te zetten? Dat kan je dus niet aan camerabeelden zien, als die er al zijn.
Ik heb de afgelopen jaren, sinds er beelden van het 9/11 bedrog naar buiten kwamen, al heel veel gezien wat niet helemaal klopte, waar enorme vraagtekens bij gezet konden worden enz, dat ik echt niet meer alles meteen geloof wat er verteld wordt, niet door de NOS, maar ook niet door de andere partijen. Ik neem alles met een korrel zout tegenwoordig, al enkele jaren beter gezegd.

Michel de Groot
Michel de Groot Land- en tuinbouw
 • #5
 • 28 jul '22
 • 20:16

Dat verhaal wat de NOS verteld klopt niet helemaal. Er zijn namelijk niet echt veel bergingsbedrijven te vinden die de overheid steunen. Verder, het bergingsbedrijf wat vandaag op televisie was, had eigenlijk ook geen zin om de boel op te ruimen, maar was door valse voorwendselen naar de plek gelokt. Die wist niet dat het om een boerenactie ging. Anders had hij niet eens gekomen. Maar ja, toen stond hij al op de foto, en kreeg inderdaad minder leuke reacties. En de media had mooie beelden voor op televisie.

Bert van Ruitenbeek
Bert van Ruitenbeek Adviseur duurzame landbouw en voeding
 • #4
 • 28 jul '22
 • 14:15

Wanneer wordt FDF nou eens uitgedaagd om zich uit te spreken over toekomst van de landbouw. Aantal boeren is juist door de industrialisering van de landbouw gedecimeerd. Willen ze door op deze weg.?Ontkennen ze domweg dat er problemen zijn (water, bodem, lucht, klimaat) waar we op moeten acteren? Gaat het puur over geld? Ik heb ooit een tweedaagse over kraamvrouwensterfte meegemaakt in Bangladesh waarbij het vertrekpunt was dat iedereen die te hoog vond en dat het moest afnemen. Daarna werd ieders rol in het proces op goede manier geduid en geanalyseerd om te kijken hoe je dan tot oplossingen komt. Maar je hebt wel een vertrekpunt nodig. Anders komt er nooit een echt gesprek.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.