Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog

FlashOpenbare koelkast

Iedereen die voedsel over heeft kan het in een koelkast doen die ergens in een straat, wijk of winkelcentrum is neergezet. En iedereen die wat te eten zoekt kan het uit de koelkast halen. Particulieren kunnen er in kwijt wat ze niet nodig hebben, kantinebeheerders en kruideniers mogen ook meedoen. De bedoeling is dat vooral arme mensen er vervolgens gebruik van maken. Een idee uit Engeland. Wordt daar uitgevoerd.

DailyMail - Community fridge sees local people drop off fruit and veg for others, 16 mrt 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Astrid Spijkers
  • #3
  • 18 mrt '19
  • 20:23

Een dorp is ook heel wat anders dan randstad Sytske, hier bij ons zou je zoiets ook makkelijk neer kunnen zetten, er staan her en der van die kleine bibliotheek kastjes, gebeurt ook nooit wat mee, maar als je zoiets alleen in kleine dorpen zou kunnen doen schieten dergelijke initiatieven ook niet veel op als de grootste verspillers in randsteden wonen, of iig de meerderheid, daar wonen nu eenmaal meer mensen

Sytske Barkhuis
  • #2
  • 18 mrt '19
  • 9:08

Hier verderop in een dorp staat al jaren een meeneemkast <- particulier initiatief). Daar kunnen mensen allerhande producten inleveren en/of meenemen. Van vandalisme hebben we bij ons in de buurt gelukkig veel minder last dan in het westen.

Astrid Spijkers
  • #1
  • 18 mrt '19
  • 7:41

Extra energiekosten die op wie verhaald gaan worden? Juist, ons, de burgers. Extra fijnstof in de lucht en meer herrie in de straat, goed voor onze gezondheid. Wie gaat het ding onderhouden? Hoe gaan we om met vandalisme, want er zijn zat jeugdige slampampers die het leuk zullen vinden zo'n ding om te gooien of gewoon te slopen als het niet om te gooien is. Ik voorzie nu alweer grote problemen die achteraf weer niet op te lossen zijn door de slimme denkers........Zet naast de restafvalbakken in de straten, die veelal onder de grond zitten, ook groente- en tuinafval bakken neer voor die mensen die geen groene kliko hebben, lijkt me een schonere oplossing en ook zouden supers aparte afvalbakken hiervoor kunnen neerzetten, netzoals je lege flessen weer kan inleveren.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.