8
Fotocredits: Action, DimiTalen

FlashOok Action essentieel

Als de Hema open mag, dan mag de Action (en Wibra) het ook. Verwarring alom over de vraag wat essentieel is. Winkeliers die ook etenswaren of drank verkopen kunnen openblijven, want alles wat door de maag gaat is 'essentieel'. Daarom gaat woensdagmiddag de Action weer open. "Ongeveer 40 procent van onze omzet betreft essentiële artikelen, denk aan wasmiddelen, schoonmaakmiddelen, shampoo, handgel, wc papier, diervoeding , eet- en drinkwaren en nog veel meer. Alle niet-essentiële artikelen zijn afgedekt in de winkels en ook niet te scannen bij de kassa dus zullen en kunnen niet worden verkocht. Het gaat dan bijvoorbeeld kleding, kerstspullen en speelgoed”, zegt een woordvoerder.

De Telegraaf - Winkeliers zoeken uitweg in verwarring: shoppen toch mogelijk, 16 dec 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Astrid Spijkers
  • #8
  • 17 dec '20
  • 13:21

Ja en Sytske? Snap je mijn voorbeelden ook al niet meer?

Sytske Barkhuis
  • #7
  • 17 dec '20
  • 13:05

Zowel supermarkten als drogisterijen zijn open Astrid.

Astrid Spijkers
  • #6
  • 17 dec '20
  • 10:45

#5 Joep: luister eens naar Maurice de Hond. Black Friday heeft geen enkele extra besmetting gegeven. Waar jij over spreekt zijn POSITIEVE TESTGEVALLEN, dat zijn geen besmettingen, dat is alleen maar een positieve uitslag en die komen door meer testen. Als je 100 mensen test en je vindt 1 procent positief dat is er 1, test je er 1000 dan zijn dat er 10, ja dat is meer, maar nog steeds 1%. Ga je ook nog eens een test gebruiken die veel te hoog ingesteld staat, bij een cycli van 25 behoor je te stoppen met een PCR, hier gaan ze door tot 35-40, ik heb zelfs al 50 gehoord. Dan vind je altijd wel wat.
Ook kan het zijn dat het restanten van enkele maanden geleden zijn. Of het zijn mensen die al 20 keer geweest zijn die nooit van de eerdere lijst afgehaald zijn, maar gewoon doorgeteld worden, dus het is niet 1 persoon die 20x positief bevonden is, maar 1x meegeteld, nee ze tellen hem/haar 20x mee. Ja, zo kan ik het ook. Meer testen is altijd meer vinden, maar wil nog niet zeggen dat je ook werkelijk iets bij je draagt, alleen een klinisch onderzoek door een arts(bloed, urine, enz) kan werkelijk uitslag geven. Daarom hoor je je ook niet te laten testen als je geen symptomen hebt.

En waar ze eerst, terecht, naar ziekenhuisopnames/sterfgevallen keken, kijken ze nu alleen maar naar de positieve uitslagen wat niet hoort, want er liggen geen overdreven veel meer gevallen op IC's enzo dan eerst. NOgmaals, beluister en kijk de uitleg van Maurice de Hond een keer hoe hij de statistieken uitlegt, dan zie je dat er gefraudeerd wordt met cijfers.

Joep Goossens
Joep Goossens Consument, gepensioneerd
  • #5
  • 16 dec '20
  • 23:04

Wij verwende Hollanders weten niet meer wat de essentie van de maatregelen is en wat essentieel is voor de primaire levensbehoefte.
Toegegeven, de verwarring is groot door dit zonder voorbereiding er even tussendoor te gooien omdat de lokale overheden handhaven niet zien zitten.
Niet de verspreiding van het virus leek na Black Friday onbeheersbaar te worden, maar de handhaving en het testen.

Enorm gebrek aan testcapaciteit.
2 Besmettingen op school: direct sluiten, iedereen 'ter plaatse testen' en volgende dag weer open nadat overige besmette leerlingen er zoveel mogelijk zijn uitgehaald, kan hier nog steeds niet.
In Frankrijk kwam afgelopen zomer de brandweer naar een naturistencamping om bij de uitgang iedereen die naar huis wilde eerst te testen. het vermoede kwam uit: 30% besmet, moest thuis direct in quarantaine.

Astrid Spijkers
  • #4
  • 16 dec '20
  • 19:46

Over dat online bestellen heb ik in het andere draadje al geschreven Sytske, maar ga jij 1 rol wattenschijfjes online bestellen met 3 tot 5 euro verzendkosten als je het nergens anders kan krijgen en je alleen dat op dat moment nodig hebt? Want dat is het probleem, de meeste mensen kopen pas iets dergelijks op het moment dat het nodig is en dan hebben ze niks anders nodig, ik loop zelf soms ook 3x in de week het kruidvat even binnen omdat ik net even iets nodig heb. Ik ga niet 3x per week online kopen, zelfs als ik van die 3x 1 maak en online bestel zijn de portkosten vaak nog te hoog.

Okee, nu zullen veel winkels gratis verzenden, maar dan nog, als je vandaag alleen maar .... hoeft te hebben en je moet er dan ook nog eens 2-3 dagen op wachten tot je het in huis hebt..........lijkt me toch echt niet handig?

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.