We leven in spannende tijden. Mensen kunnen niet zelfstandig gezondere keuzen maken. Er is te veel, te lekker en te dikmakend en eenzijdig eten op de markt. En daarom moet de omgeving en het aanbod voor ons veranderd worden. Dat zeggen twee arts-redacuren van het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde vandaag in de NRC. Het voedsel dat te koop is moet aan duidelijke en strikt toegepaste regels worden gebonden. Daar staat: wat onmogelijk is, kan wel door een streep te halen door vrij aanbod en vrije keuze.
Volksgezondheidsdeskundige Jaap Seidell legt met een tekening uit hoe dat in de praktijk in zijn werk moet gaan.
Gezond gedrag kan het beste in een gezonde omgeving. Beleid is voor het verkleinen van de hellingshoek. Kennis en vaardigheden daarnaast nodig voor gedragsverandering. Het is dus én én pic.twitter.com/5IeU3HUfUq
— jacob seidell (@jaapseidell) October 9, 2021
Lees alles over reageren in de gespreksregels.