Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
2
Fotocredits: 'Agriculture', via Pixabay

FlashOngenoegen over World Food Systems Summit

Op 23 september, donderdag aanstaande, vindt de World Food Systems Summit plaats. Het is een heel prestigieus gebeuren, maar er zal zich geen wonder voltrekken. Integendeel. De honger, armoede en ongelijkheid in de wereld nemen toe. Volgens bijzonder VN-rapporteur Michael Fakhri is de top gekaapt door het bedrijfsleven dat er een wit en groen voetje mee wil halen. Er worden geen resoluties aangenomen, alleen mooie woorden gesproken. Toch is de top een mijlpaal, vindt de Nederlandse betrokkene Louise Fresco, bestuursvoorzitter van de WUR, omdat verandering een proces van kleine stapjes is - hoe een haast we ook hebben.

NRC - Wie bepaalt de agenda van een VN-top over voedsel?, 22 sep 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Carolien Makkink
Carolien Makkink Diervoeding
  • #2
  • 24 sep '21
  • 14:42

Kunnen we nou niet gewoon even blij zijn dat er met een mondiale blik wordt gekeken naar het wereldwijde voedselsysteem? Of en wat het op gaat leveren moet nog blijken, maar een 'systeemblik' lijkt me sowieso een goed begin.

james pott
james pott land- en tuinbouw
  • #1
  • 22 sep '21
  • 16:13

Als je het Annual Programme Budget voor 2022 door bladert kom je eigenlijk tot de comclusie dat het wel erg moeilijk is om die kleine stapjes van Fresco te vinden. Ondanks de stijging in bestede dollars neemt het aanta; vluchtelingen nog steeds toe. In 2020 20.650.000, in 2021 21.014.000
en in 2022 wordt verwacht 21.793.000. En je mag bijna zeker aannemen dat in de meeste gevallen dat honger vluchtelingen zijn.
Ik vraag me af of we in het westen wel door hebben wat er werkelijk gebeurt in onze achtertuin.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.