Voedingsonderzoeker Rachel Carmody zegt niet meer te weten waar een mens begint en ophoudt. Ze deed onderzoek naar de effecten van koken op ons lijf. Ze ontdekte dat ons lijf bijvoorbeeld ander omgaat met een rauwe wortel, dan met een gekookte. Het zorgt voor andere beestjes in je buik, dat zorgt weer voor een andere vertering en dat zorgt weer voor hoe we zijn. Zijn we onszelf of het effect van al die effecten?
Harvard Gazette - Study finds gut microbes adapt quickly to changes in food preparation, 24 okt 2019
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.
Des te meer je weet des te meer vragen je hebt.
Zou een raw dieet dan toch nuttig zijn?
Zijn we onszelf? Er is geen zelf :-)
Dat begint al bij het zien en ruiken van voedsel. Door wat je ziet en ruikt geven je hersens aan je maag al door wat er aan gaat komen en op basis daarvan wordt het maagzuur samengesteld, klaar voor ontvangst van het voedsel.
En natuurlijk zijn we wat we eten, eet je troep dan wordt je lijf ook troep, zoeits als een 'bad hair day'. Zit het niet goed dan voel je je niet goed
"Zijn we onszelf of het effect van al die effecten?" Wat een vraag. Natuurlijk het laatste, niemand is geworden wat hij/zij is zonder effecten van buiten. Vgl nature versus nurture, bij geboorte gescheiden ééneiige tweelingen, etc. etc.